Μάσκα και περιορισμοί τέλος: Η πρώτη περιοχή που ανοίγει τα πάντα κι επιστρέφει στην κανονικότητα
Βρείτε μας στο

Με συνολικά 2.670.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 44.353 καταγεγραμμένους νεκρούς το Τέξας «φιγουράρει» πολύ ψηλά στη λίστα με τις πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Ουσιαστικά η αναλογία τόσο στα κρούσματα όσο και σε απώλειες ζωών αποτελεί το 1/10 επί του συνόλου των Ηνωμένων Πολιτειών, ποσοστό που μαρτυρά πόσο δύσκολοι και οδυνηροί υπήρξαν οι προηγούμενοι μήνες για τους Τεξανούς.

Πλέον, όμως, για τον κυβερνήτη της συγκεκριμένης πολιτείας αυτές οι μέρες φαίνεται πως ανήκουν οριστικά στο παρελθόν αφού ανακοίνωσε την πλήρη εγκατάλειψη και άρση κάθε περιοριστικού μέτρου, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και αυτού της απλής χρήσης μάσκας.

Ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε την απόφασή του ενώ προανήγγειλε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα επιτρέψει και την επαναλειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, επικαλούμενος τις νέες εξελίξεις στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

«Χάρη στις ιατρικές προόδους, τα εμβόλια και τις θεραπείες αντισωμάτων, το Τέξας διαθέτει πλέον τα μέσα για να προστατεύσει τους Τεξανούς από τον ιό», τόνισε, με πολλούς να σπεύδουν να πανηγυρίσουν για την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά άλλους να ξεσηκώνονται διατυπώνοντας τις έντονες ανησυχίες τους.

Πολλοί γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι η «καταιγίδα» δεν έχει περάσει και τονίζουν όσα συμβαίνουν με τις μεταλλάξεις του ιού. Αλλά και ο Λευκός Οίκος, μέσω της εκπροσώπου του Τζεν Ψάκι, «άδειασε» τον Άμποτ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιμένει ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα.

Ωστόσο η κάθε πολιτεία έχει το δικαίωμα να καθορίζει την πολιτική της και ήδη πέραν τους Τέξας, αντίστοιχη στάση έχουν υιοθετήσει επίσης Άιοβα, Μισισιπή, Μοντάνα και Βόρεια Ντακότα.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι