Τα lockdown επιστρέφουν: 5 χώρες που πήραν ξανά μέτρα μετά το δεύτερο χτύπημα του κορωνοϊού
Βρείτε μας στο

Ιδιαίτερα θορυβημένοι είναι οι λοιμωξιολόγοι από τις αντιστάσεις του κορωνοϊού καθώς στους μήνες που έχουν μεσολαβήσει από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο ιός ακόμη δεν έχει νικηθεί.

Επιπλέον, ,μεγαλύτερη ανησυχία επικρατεί σχετικά με τις μεταλλάξεις του και κυρίως την βρετανική, με πολλούς επιστήμονες να προειδοποιούν ότι η κατάσταση μπορεί κατά την διάρκεια του τρίτου κύματος να γίνει πολύ πιο δυσμενής εάν δεν ληφθούν πολύ πιο δραστικά μέτρα.

Ειδικότερα στην Γερμανία οι απολύτως αρμόδιοι, όπως είναι οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, εμφανίζονται πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με την απόδοση των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση της χώρας.

Μία από αυτές τις φωνές είναι και του ελληνικής καταγωγής Κρίστιαν Καραγιαννίδη, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό RBB προέβλεψε διπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, εάν η κυβέρνηση δεν επιστρέψει αμέσως και χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή σε σκληρό lockdown, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

«Δεν κερδίζουμε τίποτα αφήνοντας την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες δύο εβδομάδες ανοικτές, διότι θα φτάσουμε πολύ γρήγορα σε αυξημένο επίπεδο και τότε θα είναι δύο φορές πιο δύσκολο να πέσουν οι αριθμοί. Βάσει των δεδομένων που διαθέτουμε και εξαιτίας της εξάπλωσης του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, συνιστούμε πολύ έντονα την επιστροφή ήδη από τώρα σε έναlockdown για να αποτρέψουμε ένα ισχυρό τρίτο κύμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιαννίδης ο οποίος είναι επιστημονικός διευθυντής της Ένωσης Εντατικολόγων της Γερμανίας.