Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για την τύχη του εμβολίου της AstraZeneca
Βρείτε μας στο
NEWS

Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για την τύχη του εμβολίου της AstraZeneca

Αποφασίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Menshouse Team

Για την τύχη του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού αποφασίζει εντός της ημέρας ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκαν ορισμένες περιπτώσεις εμφάνισης θρόμβων σε άτομα που εμβολιάστηκαν, οδηγώντας τις κυβερνήσεις διαφόρων χωρών σε αναστολή της χρήσης του και δημιουργώντας παράλληλα προβληματισμό στον κόσμο.

Ωστόσο –και παρά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί- επικρατεί η άποψη ότι στη συνεδρίασή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να ανάψει εκ νέου το «πράσινο φως» στην χορήγησή του αφού όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Για το θέμα πάντως έχει πάρει ήδη θέση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που μέσω της Επιτροπής Ασφαλείας τόνισε ότι εξακολουθεί να θεωρεί ασφαλές το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ και ο αναπληρωτής αρχίατρος της Μεγάλης Βρετανίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ έσπευσε να συμπληρώσει ότι πιστεύει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν θα βάλει εμπόδια στην χορήγησή του, παρά τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.