Εφάπαξ έκτακτη (και αφορολόγητη) επιχορήγηση σε πάσης φύσεως εκκλησίες για τον κορωνοϊό
Βρείτε μας στο

Την εφάπαξ καταβολή έκτακτης επιχορήγησης λόγω κορωνοϊού σε διάφορα εκκλησιαστικά ιδρύματα προβλέπει τροπολογία του κατεπείγοντος νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία, θα μπορούν να λαμβάνουν χρήματα η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα καθώς και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014, με σκοπό –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- την «αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους λόγω του κορωνοϊού», καθώς και η «ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου τους».

Τα ακριβή ποσά δεν έχουν γίνει γνωστά και αναμένεται να καθοριστούν κατά περίσταση, αλλά αυτό που γνωρίζουμε ήδη είναι πως οι επιχορηγήσεις αυτές θα είναι και αφορολόγητες και ακατάσχετες, ενώ δεν θα είναι δυνατό να συμψηφιστεί με ενδεχόμενες άλλες υποχρεώσεις των συγκεκριμένων φορέων.

Προφανώς και κάθε βοήθεια εν μέσω πανδημίας είναι καλοδεχούμενη και αξιέπαινη, δίχως συζήτηση, αλλά όπως μάλλον ήταν αναμενόμενο ήδη έχουν εκδηλωθεί οι πρώτες αντιδράσεις και ενστάσεις από διάφορους που υποστηρίζουν ότι εάν δεν είναι ξεκάθαρες και κρυστάλλινες οι διαδικασίες, ελλοχεύει ο κίνδυνος για παρατυπίες που ίσως έχουν ως αποτέλεσμα κάποια από τα χρήματα να μην καταλήξουν σε αυτούς που πραγματικά προσφέρουν έργο στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Η πρωτοβουλία αναμένεται σε κάθε περίπτωση αναμένεται να αποτελέσει ακόμα ένα τεστ για την κυβέρνηση, με την αντιπολίτευση να περιμένει στην… γωνία…

Την τροπολογία υπογράφουν η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί