Με εμφανέστατα μειωμένη προσέλευση επισκεπτών και κατά συνέπεια με πολύ χαμηλότερους τζίρους για τις τουριστικές επιχειρήσεις εξελίσσεται το φετινό καλοκαίρι στον τουριστικότερο νομό της Βόρειας Ελλάδας, τη Χαλκιδική.
Όλες οι προσδοκίες πλέον στρέφονται στον Αύγουστο, ο οποίος παραδοσιακά αποτελεί έναν πολύ καλό μήνα τουριστικά για την περιοχή, ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση αυτήν τη στιγμή να ισχυριστεί ότι το κλίμα θα αντιστραφεί το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, ο μέσος όρος μείωσης των επισκεπτών, Ελλήνων και αλλοδαπών, στη Χαλκιδική και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνει μέχρι στιγμής στο 10%, ωστόσο, σε κάποιες περιοχές η μείωση φτάνει ακόμα και στο 15%-20%.
Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr