Πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου
Βρείτε μας στο
NEWS

Πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Ο «Ηρακλής τσέπης» όπως ήταν το προσωνύμιό του νοσηλευόταν με ηπατική ανεπάρκεια

Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό καθώς ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών. O Ηρακλής τσέπης» όπως ήταν το προσωνύμιό του νοσηλευόταν με ηπατική ανεπάρκεια από τα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ έκανε μεταμόσχευση στις 6 Οκτωβρίου λόγω της κατάστασής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο θρυλικός αρσιβαρίστας νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τις 11 Νοεμβρίου όταν και υπέστη αιμορραγία.

Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου γεννήθηκε ως Ναΐμ Σουλεϊμάνοφ στις 23 Ιανουαρίου 1967 στη Βουλγαρία και ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία 10 ετών. Σε ηλικία 15 ετών κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βραζιλίας στα 52 κιλά. Έναν χρόνο αργότερα κατέκτησε και πάλι τον παγκόσμιο τίτλο ενώ έγινε ο νεότερος κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ.

Το 1984, 1985, 1986 ανακηρύχθηκε ως ο αρσιβαρίστας της χρονιάς ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1988, 1992 και του 1996. Είναι ο μοναδικός αρσιβαρίστας που έχει σηκώσεις τρεις φορές το βάρος του ενώ έγιε πρωτοσελίδο στο περιοδικό «Time».

Πηγή