Ο «προστάτης του διαδικτύου»: Ο 15χρονος που θα γίνει ο πρώτος άγιος της χιλιετίας
Βρείτε μας στο

Για να χριστεί κάποιος «άγιος» από την καθολική Εκκλησία θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από το θάνατό του, να ολοκληρωθεί μια έρευνα για το αν έζησε μια ζωή «επαρκούς αγιότητας» και «ηρωικής αρετής» και να του αποδοθούν με «επαληθευμένο» τρόπο τουλάχιστον δύο θαύματα.

Το στάδιο της «οσιοποίησης» που βρίσκεται ένα επίπεδο πριν προϋποθέτει να έχει επαληθευτεί ένα θαύμα. Σε αυτό το στάδιο ανήκει πια για το Βατικανό το όνομα του μόλις 15χρονου Κάρλο Ακούτις, του νεαρότερου ανθρώπου στον κόσμο που μπήκε ποτέ στο δρόμο προς την αγιότητα.

Ο Ιταλός έφηβος, που απεβίωσε το 2006 από λευχαιμία, οσιοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (10/10) σε μια τελετή στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου, την Ασίζη. Ο επονομαζόμενος «προστάτης του διαδικτύου» θεωρείτο ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, χρησιμοποιώντας τις (αυτοδίδακτες) γνώσεις του για να διαδώσει τη θρησκευτική πίστη, με τη διαχείριση ιστότοπων για οργανισμούς Καθολικών.

Επιπλέον ξόδευε όλο το χαρτζιλίκι του για να βοηθήσει άπορους της γειτονιάς του στο Μιλάνο, όπου ζούσε με την οικογένεια του. Κατά τη διάρκεια της τελετής οσιοποίησης του, οπότε και αποκαλύφθηκε ένα πορτρέτο του Ακούτις, έγιναν αναφορές στο φιλανθρωπικό έργο του, με τη μητέρα του να δηλώνει ότι με τα χρήματα που είχε στην άκρη αγόραζε υπνόσακους για τους άστεγους και τους πήγαινε ζεστά ροφήματα τα βράδια.

Ο «προστάτης του διαδικτύου»: Ο 15χρονος που θα γίνει ο πρώτος άγιος της χιλιετίας

«Ο Κάρλο χρησιμοποιούσε το ίντερνετ στην υπηρεσία του Ευαγγελίου, προσπαθώντας να πλησιάσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε», δήλωσε ο καρδινάλιος Αγκοστίνο Βαλίνι για τον νεαρό, που πριν πεθάνει κατέγραψε όλα τα ευχαριστιακά θαύματα της Καθολικής Εκκλησίας ανά τον κόσμο και δημιούργησε έναν πλήρη ψηφιακό κατάλογο τους, τον οποίο ανέβασε στο διαδίκτυο.

Ακόμη, δημιουργούσε και δικές του σελίδες με χριστιανικό περιεχόμενο, ενώ σύμφωνα με ορισμένους πιστούς φέρεται να είχε καταγράψει στο διαδίκτυο online… θαύματα.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Για να πάρει ωστόσο το δρόμο προς την αγιοσύνη θα έπρεπε να του αποδοθεί και ένα θαύμα. Η καθολική εκκλησία έκρινε ότι το 2013 το πνεύμα του Ακούτις έσωσε τη ζωή ενός αγοριού από τη Βραζιλία, το οποίο έπασχε από μία σπάνια ασθένεια στο πάγκρεας.

Ο «προστάτης του διαδικτύου»: Ο 15χρονος που θα γίνει ο πρώτος άγιος της χιλιετίας

Ο Πάπας Φραγκίσκος – ο μόνος που μπορεί να το κάνει – έχει παρακάμψει την προϋπόθεση του δεύτερου θαύματος σε ορισμένες προηγούμενες περιπτώσεις και είναι πιθανό να συμβεί το ίδιο και για τον νεαρό Ιταλό, καθώς έχει αναφερθεί ο ίδιος δημόσια στο πρόσωπο του.

«Ο Ακούτις είδε ότι πολλοί νέοι, που θέλουν να γίνουν διαφορετικοί, τελικά καταλήγουν να είναι όπως όλοι οι άλλοι, ακολουθώντας ό,τι ισχυρό βρίσκεται μπροστά τους, με τους μηχανισμούς του καταναλωτισμού και της απόσπασης προσοχής», είχε πει ο Ποντίφικας για τον ιδιαίτερο προγραμματιστή, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ο πρώτος millennial (σ.σ. όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000) άγιος της Καθολικής Εκκλησίας.