«Καμία ανοσία της αγέλης»: Η πραγματική στρατηγική που ακολουθεί η Σουηδία και δεν μπορεί να αντιγράψει κανείς
Βρείτε μας στο

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν το υψηλό ποσοστό μολύνσεων των γιατρών και των νοσηλευτών.

Ειδικά η Ιταλία πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε διασπορά του ιού εντός των νοσοκομειακών μονάδων, επειδή δεν κατόρθωσε να περιορίσει τις μολύνσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ευτυχώς τους τελευταίους μήνες το ποσοστό γιατρών και νοσηλευτών που μολύνονται υποχωρεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε χώρες όπου το ποσοστό, στην αρχή της πανδημίας, έφτανε ακόμη και το 14%,(μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών)  σήμερα πλησιάζει το ποσοστό του γενικού πληθυσμού: λιγότερο από 3%. Αυτό δείχνουν όπως αναφέρει ο ΠΟΥ τα δεδομένα από 83 χώρες, κυρίως από την Ευρώπη και την Αμερική.

Η μείωση αυτή έχει την εξήγησή της και είναι απλή. Δεν οφείλεται σε μετάλλαξη του ιού προς το πιο ήπιο όπως πολλοί θα πίστευαν, αλλά στο γεγονός ότι πλέον οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν προστατευτικό εξοπλισμό.

Όλοι θυμούνται στις αρχές της πανδημίες τις τεράστιες ελλείψεις που υπήρχαν στα νοσοκομεία με τους γιατρούς να αναγκάζονται να κάνουν… αλχημείες προκειμένου να κατορθώσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους απ’ την έκθεση στον ιό.

Πλέον και προστατευτικός εξοπλισμός υπάρχει και το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί καλύτερα για να τον χρησιμοποιεί με τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Η πρώτη μεγάλη ήττα για τον covid είναι γεγονός…

Κορωνοϊός: Ο λόγος που μειώθηκε σημαντικά το ποσοστό μολύνσεων γιατρών και νοσηλευτών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ