Ο κορωνοϊός «έκλεισε» την Γαλλία για έναν ολόκληρο μήνα...
Βρείτε μας στο

Σε μια πρωτοφανή, μα πέρα για πέρα αναγκαία, απόφαση προέβη η κυβέρνηση της Γαλλίας, βλέποντας τον κορωνοϊό να επελαύνει στη χώρα και τα κρούσματα, μαζί με τους θανάτους, ν’ αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς.

Ο Εμάνουελ Μακρόν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως και τις 06.00 για έναν ολόκληρο μήνα!

Πιο συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα τις 17ης Οκτωβρίου και για τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή του Παρισιού (Ile-de-France), αλλά και σε  Λιλ, Ρουέν, Σεντ-Ετιέν , Τουλούζη, Λιόν, Γκρενόμπλ, Μοντπελιέ.

Η κυβέρνηση Μακρόν επιθυμούσε παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι και τον Δεκέμβριο, όμως δεν μπορεί να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο για περισσότερες από έναν μήνα χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση των μέτρων έγινε σε δραματικό τόνο από τον κ. Μακρον, που είπε, ωστόσο, πως την ημέρα η καθημερινότητα των πολιτών δε θ’ αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, το χρειάζεται η οικονομία μας, εμείς το χρειαζόμαστε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο», ήταν το σχόλιό του.

Σήμερα η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα κρούσματα και 104 θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 779.063 και 33.037 συνολικά.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα