Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας... δεν υπάρχει!
Βρείτε μας στο

Ήταν ένα ζήτημα το οποίο συζητήθηκε όσο ελάχιστα φέτος- πέραν, φυσικά, της πανδημίας που μονοπωλεί το ενδιαφέρον εδώ και 8 περίπου μήνες και, εξυπακούεται, της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας.

Ο λόγος για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, που «δέσμευσε» το κέντρο της πρωτεύουσας για μεγάλο διάστημα και προκάλεσε τεράστια δυσφορία στους πολίτες, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να επικρίνεται σφοδρά για την επιλογή του να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Μόνο που σήμερα (15/10) ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η νομοθετική ρύθμιση για την έναρξη των έργων του «Μεγάλου Περίπατου»- κάτι που σημαίνει (παρόλο το που δεν ακυρώθηκε το έργο αυτό καθαυτό μεν, αλλά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) πως μπαίνει STOP στην παρούσα φάση.

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη) με την υπ΄ αριθμ. 1992/2020 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση Αθηναίου δικηγόρου που ζητούσε την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (παρατάθηκε η ισχύς της με νεώτερη υπουργική απόφαση έως 21 Νοεμβρίου 2020).

Το δικαστήριο έκρινε ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση που προβλέπει την λήψη μέτρων για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», «δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις των ΠΝΠ τής 25.2.2020 και τής 20.3.2020, κατ’ επίκληση των οποίων εξεδόθη, και πρέπει, ως εκ τούτου, να ακυρωθεί, όπως και η υ.α. 179/21.8.2020, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της».

Μένει να φανεί, λοιπόν, τι θα γίνει από δω και πέρα, σ’ ένα ζήτημα που απασχόλησε επί μακρόν την κοινή γνώμη…

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας... δεν υπάρχει!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ