«Θα καταστραφώ σε κάθε επίπεδο με αυτή την ποινή», είπε ο Κασιδιάρης στο δικαστήριο
Βρείτε μας στο
Newsroom

«Θα καταστραφώ σε κάθε επίπεδο με αυτή την ποινή», είπε ο Κασιδιάρης στο δικαστήριο

Ο λόγος για τα 13 χρόνια με τα οποία καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μπορεί οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής να έχουν καταδικαστεί ως ένοχοι, μπορεί οι ποινές να έχουν ανακοινωθεί από το δικαστήριο αλλά παραμένει ερώτημα ποιες εξ’ αυτών θα έχουν ανασταλτική ή άμεση ισχύ. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής επιχειρηματολογούν στο δικαστήριο αναφορικά με τους λόγους που το τελευταίο πρέπει να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα της αναστολής και μια από τις πιο πολυσυζητημένες παρουσίες είναι αυτή του Ηλία Κασιδιάρη.

Το πρώην πλέον μέλος της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στα δικαστήρια λέγοντας πως η ποινή που το έχει επιβληθεί τον εξοντώνει «σε κάθε επίπεδο» και αιτήθηκε να υπάρξει αναστολή προκειμένου να έχει την δυνατότητα να κάνει έφεση.

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζα πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος είμαι αθώος και ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν πάρω αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να ξεκινήσει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή» ανέφερε o Ηλίας Κασιδιάρης στο δικαστήριο.

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό. Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Λίγο αργότερα, ο Κασιδιάρης δήλωσε καθώς έβγαινε από το Εφετείο: «Είμαι στο δικαστήριο για να διατρανώσω για μία ακόμη φορά την αθωότητα μου. Δεν υπάρχει κανένα αδίκημα να με βαραίνει, η συνείδηση μου είναι καθαρή. Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, το είπε με οχτάωρη αγόρευση και η εισαγγελέας της έδρας. Και έχει αποδειχθεί. Από εκεί και πέρα, αυτή η κατάφορη αδικία, αυτή η απόφαση που είχε προαναγγελθεί από πολιτικούς, από κυβερνητικούς, από 20.000 εξαγριωμένους βίαιους διαδηλωτές της Αριστεράς εδώ έξω από τα δικαστήρια όπου βιώσαμε συνθήκες γαλλικής επανάστασης κυριολεκτικά, που δεν συνάδουν με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό της Ελλάδος».