«Herd immunity»: Το παρανοϊκό σχέδιο μόλυνσης του πληθυσμού για να χτυπήσει επιθετικά τον κορωνοϊό
Βρείτε μας στο
Newsroom

Δείχνει τι έρχεται: Η καμπύλη της χώρας που ακολουθεί η Ελλάδα δείχνει ότι πάμε στα βράχια

Αν συνεχίσουμε έτσι, τότε σε κάνα μήνα δεν θα πιστεύουμε που έχουν φτάσει τα κρούσματα.

Ο νέος αριθμός που έσπασε κάθε ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων στην Ελλάδα δείχνει πλέον ξεκάθαρα πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό μόνο αισιόδοξη δεν μπορεί να είναι. Κυρίως, σε επίπεδο προοπτικής: το μεγάλο νούμερο των 503 έρχεται σε μια φάση που κάθε μέρα οι αριθμοί αυξάνονται και φαίνεται πως θα συνεχίσει να υπάρχει άνοδος κρουσμάτων.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, η πορεία της καμπύλης στην Ελλάδα θυμίζει την αντίστοιχη της Πορτογαλίας. Είναι ενδεικτικό πως στις αρχές Σεπτέμβρη, ο «πορτογαλικός» αριθμός κρουσμάτων είχε φτάσει περίπου στα 500 και πλέον, κάτι παραπάνω από ένα μήνα μετά, η Πορτογαλία μετράει κάθε μέρα περίπου 2000 κρούσματα.

«Ελληνική» και «πορτογαλική» καμπύλη μοιάζουν απίστευτα και μάλιστα, οι δυο περιπτώσεις μοιάζουν και όσον αφορά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Ελλάδα κατάφεραν να διαχειριστούν καλά την πρώτη φάση αλλά έχασαν τη μπάλα μετά το καλοκαίρι.

Αν οι ομοιότητες συνεχιστούν και η Ελλάδα συνεχίσει να ακολουθεί τα νούμερα της Πορτογαλίας με ένα μήνα καθυστέρηση, τότε δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη, στα μέσα Νοεμβρίου το νέο αρνητικό ρεκόρ να κυμαίνεται γύρω στα 2000. Τουλάχιστον, είμαστε καλύτερα σε σχέση με τους Πορτογάλους σε επίπεδο νεκρών καθώς πριν ένα μήνα εκείνοι είχαν φτάσει τους 18000 συνολικά ενώ εμείς ακόμα έχουμε κάτω από 500.