Κορονοϊός: Ανοιχτό σενάριο το lockdown, φόβοι για 1.000 κρούσματα ημερησίως
Βρείτε μας στο

Το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στις τάξεις των λοιμωξιολόγων. Αν μέσα Οκτώβρη έχουμε φτάσει στα 508 κρούσματα την ημέρα (οι ειδικοί υπολογίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι 8-10 φορές μεγαλύτερος) φαντάζεται κανείς τι μας περιμένει Νοέμβρη- Δεκέμβρη όταν θα υπάρχει έξαρση και της εποχικής γρίπης.

Η Κοζάνη είναι η πρώτη πόλη που μπήκε σε lockdown όμως δυστυχώς φαίνεται ότι δεν θα είναι και η τελευταία. Μπορεί η Αθήνα να εμφανίζεται ως… πρωταθλήτρια των κρουσμάτων, όμως παραδόξως η εικόνα της πρωτεύουσας δεν προβληματίζει τόσο τους ειδικούς.

Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι μετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί στην Αθήνα και σε κάθε περίπτωση βρίσκεται εντός ελέγχου.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με δυο άλλες πόλεις οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν το lockdown. Ο λόγος για τα Ιωάννινα που κινδυνεύουν περισσότερο και (δευτερευόντως) για την Καστοριά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε σήμερα το καμπανάκι του κινδύνου για τα Ιωάννινα και ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Αν τις επόμενες μέρες δεν υποχωρήσει σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων, τότε είναι θέμα χρόνου να ενεργοποιηθεί το δεύτερο lockdown.

Θυμίζουμε ότι η Κοζάνη που είναι ήδη σε lockdown είχε σήμερα 24 κρούσματα, ενώ τα Ιωάννινα (31) και η Καστοριά (20).

Θέμα δεύτερης γενικής καραντίνας δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχει γενικώς στο πλάνο της κυβέρνησης. Αν το δούμε, τότε θα σημαίνει ότι το πράγμα θα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο…

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική