Red Light District: Οι 5 αλλαγές λόγω κορωνοϊού στην πιο διαβόητη περιοχή του Άμστερνταμ
Βρείτε μας στο

Με το ποσό των 43,5 εκατ. δολαρίων επιδοτεί η βρετανική κυβέρνηση μια απόλυτα πρωτοποριακή μελέτη για τον κορωνοϊό, η οποία στοχεύει να ενισχύσει τις έρευνες για θεραπεία και εμβόλια.

Η κατανόηση του ιού είναι ο πρωταρχικός στόχος της ερευνητικής ομάδας του Human Challenge Programma, που σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου, θα εφαρμόσει από τις αρχές του νέου έτους τη μελέτη με τη βοήθεια 90 εθελοντών, που θα πρέπει να μολυνθούν με τον ιό.

Τα άτομα που θα επιστρατευτούν θα είναι από 18 έως 30 ετών, χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης, καρδιολογικές ασθένειες ή παχυσαρκία. Θα μολυνθούν μέσω της μύτης και οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα προκειμένου να μελετήσουν πώς μπορεί να λειτουργούν τα εμβόλια, αλλά και να εξετάσουν πιθανές θεραπείες.

«Στην πρώτη φάση ο στόχος είναι να ανακαλύψουμε τη μικρότερη ποσότητα του ιού που απαιτείται προκειμένου να αναπτύξει κάποιος Covid-19», ανέφερε το Imperial College σε ανακοίνωση. «Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των εθελοντικών μελετών είναι ότι μπορούμε να εξετάσουμε κάθε εθελοντή πολύ προσεκτικά, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μόλυνσης αλλά και πριν από αυτή και μπορούμε να επεξεργαστούμε τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε στάδιο», είπε στο BBC ο Πίτερ Όπενσοου, καθηγητής πειραματικής ιατρικής στο Imperial.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, μέσω της εθελοντικής συμμετοχής θα είναι εφικτό να εξακριβώσουν την αποτελεσματικότητα πολύ γρήγορα, εξετάζοντας αν αυτοί που ήδη έχουν κάνει ένα εμβόλιο είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν από τον ιό».

Σε ότι αφορά τον πιθανό κίνδυνο που θα προκύψει για τους εθελοντές: «Καμία μελέτη δεν είναι δίχως ρίσκο, αλλά οι εταίροι του Human Challenge Programme θα εργαστούμε σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι κίνδυνοι είναι όσο δυνατόν μικρότεροι. Η Νο1 προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των εθελοντών», διαβεβαίωσε ο Κρις Κιου, του τμήματος μολυσματικών ασθενειών του Imperial».

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)