«Καμία ανοσία της αγέλης»: Η πραγματική στρατηγική που ακολουθεί η Σουηδία και δεν μπορεί να αντιγράψει κανείς
Βρείτε μας στο

Ρωσικό «θαύμα» ή… εν δυνάμει ηχηρή αποτυχία; Η Ρωσία, ως γνωστόν, ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως που γνωστοποίησε πως έχει έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (το «διαβόητο», πια, Sputnik-V), παρά το γεγονός πως δεν είχε περάσει την κλινική φάση των δοκιμών.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμο και το 2ο εμβόλιο, ενώ λίαν συντόμως θα παραχθεί και το 3ο! 

Τώρα, ο διευθυντής του Εθνικού επιστημονικού Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας, ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, το «τραβάει» ακόμα περισσότερο, τονίζοντας πως σε 9-12 μήνες η Ρωσία θα έχει ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό, καθώς θα έχει εμβολιαστεί περισσότερο από το 70% του πληθυσμού της.

«Πρακτικά, μετά από δύο εβδομάδες ο αριθμός των εμβολίων που θα διατίθενται προς ευρεία χρήση από τις δεκάδες χιλιάδες θα φθάσει τις εκατοντάδες χιλιάδες.

Μετά από ένα μήνα θα μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των εμβολίων θα μετριέται σε εκατομμύρια δόσεις, πράγμα που θα μας επιτρέψει σε διάστημα 9-12 μηνών να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού της χώρας μας, ποσοστό που σύμφωνα με τα εγχειρίδια της επιδημιολογίας είναι επαρκές για να γίνει η μολυσματική νόσος διαχειρίσιμη», σχολίασε.

Θυμίζουμε πως για την ώρα εμβολιάζονται οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στις «κόκκινες ζώνες», ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του εμβολίου.

Μακάρι, φυσικά, να είναι αποτελεσματικό. Όμως…

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Όμως.