Την εκτοξεύει: Η ελληνική πόλη των 7.000 κατοίκων που θα κάνει την επένδυση-μαμούθ η Microsoft
Newsroom

Μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μόνο που... είναι αληθινό.

Τις περισσότερες φορές αποτελεί λεκτική υπερβολή, από εκείνες που όλα τα σάιτ χρησιμοποιούν προκειμένου να πάρουν τα πολυπόθητα κλικ: «Κολοσσός του τάδε» η μία εταιρία, «Κολοσσός του άλλου» η δείνα, «Κολοσσός του παράλλου» η τρίτη και ούτω καθεξής.

Μόνο που, εν προκειμένω, ακόμα και ο όρος «Κολοσσός» μοιάζει… ελλιπής για να περιγράψει το μέγεθός της: η Microsoft αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια έναν τεχνολογικό Κολοσσό, από εκείνους που «τρέχουν» τον ιντερνετικό, και όχι μόνο, κόσμο.

Άπαντες την ξέρουν, άπαντες γνωρίζουν τον Μπιλ Γκέιτς (ορισμένοι για την αδιανόητη καριέρα του, ορισμένοι που το ψέκασμα έχει ποτίσει βαθιά στον εγκέφαλο, σαν τον τύπο που θέλει να μας τσιπάρει όλους «μέσω» κορωνοϊού και 5G…) και η είδηση πως προτίθεται να προβεί σε επένδυση-μαμούθ στη χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

Δεδομένου του γεγονότος πως η οικονομία της Ελλάδας έχει προ πολλού κατακρημνιστεί μ’ εκκωφαντικό τρόπο, το ότι η Microsoft θέλει να χτίσει σύμπλεγμα τριών data center στο Λαύριο υπό την αιγίδα της αναμένεται να μας τονώσει σημαντικά.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, στο πλαίσιο του συνεδρίου Sm@rt Cities – Digital Citizens 2020, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως η επένδυση της αμερικανικής εταιρείας θα γίνει σε έκταση 100 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», που ανήκει στην οικογένεια Καρέλλα.

Πέραν τούτου, ο κ. Λουκάς αποκάλυψε πως η Microsoft αναζητεί επιπλέον χώρους συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων στην πόλη για την ανάπτυξη υποστηρικτικών εγκαταστάσεων- δείγμα του πόσο σοβαρά έχει πάρει την συγκεκριμένη δουλειά στα μέρη μας.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

«Βασικό ρόλο για την επιλογή του Λαυρίου έπαιξε η εγγύτητα με το ΔΑΑ, η πολύ χαμηλή σεισμικότητα, η διαμόρφωση του υπεδάφους της περιοχής, ενώ η δημοτική αρχή συμβάλλει στην προσπάθεια της εταιρείας να εντοπίσει δύο ακόμη εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 200 στρεμμάτων στις οποίες θα δημιουργηθούν οι αποθήκες της, αλλά και κατοικίες για τα υψηλόβαθμα στελέχη της που θα εργαστούν στο data center», ανέφερε στην ομιλία του στο Sm@rt Cities – Digital Citizens 2020.

Η τοπική κοινωνία εννοείται πως κάνει… κρα για το συγκεκριμένο έργο (όπως και σύσσωμη η Ελλάδα, εξυπακούεται), την στιγμή που η Microsoft παίζει τέλεια το ρόλο της ιντερνετικής σφίγγας, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω τα σχέδιά της μετά την αρχική ανακοίνωση.

Η τεχνολογία αιχμής έρχεται, κατά πώς φαίνεται, στη χώρα μας, κι αυτό αποτελεί μία από τις μυριάδες ευχάριστες ειδήσεις που μας χρωστάει το ερεβώδες 2020, το οποίο μετράει αντίστροφα για να τελειώσει.

Πολύ απλά γιατί τίποτα δε διαρκεί αιώνια. Ούτε καν οι πανδημίες…