Ακόμα δεν είδαμε τίποτα: Τα 3 νέα, σκληρά μέτρα που έρχονται όσο είναι ακόμα νωρίς
Βρείτε μας στο
Newsroom

Ακόμα δεν είδαμε τίποτα: Τα 3 νέα, σκληρά μέτρα που έρχονται όσο είναι ακόμα νωρίς

Πριν το γενικό lockdown που θα ενεργοποιηθεί αυτόματα αν ξεπεράσουμε τα 2000 κρούσματα ημερησίως...

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπάει με μανία τη χώρα μας από τη στιγμή που κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να πάρουν το πιο προφανές μέτρο, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού.

Όλα τα μοντέλα πρόβλεψης που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός δείχνουν ότι τα χειρότερα και πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας. Αν τα δυο τελευταία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και εφαρμόζονται από χθες δεν αποδώσουν έως την 9η Νοεμβρίου, τότε η λήψη νέων θα είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, την οποία μελετά ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φτάσει τις 4.000 ημερησίως στα τέλη του Δεκέμβρη.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι αντοχές του συστήματος υγείας δεν μπορούν να σηκώσουν ένα τόσο τρομακτικό χτύπημα γι’ αυτό και μελετώνται νέα μέτρα αναχαίτισης του ιού.

Αν τις επόμενες 2 εβδομάδες δεν δούμε σημαντική πτώση του αριθμού των κρουσμάτων, τότε θα ενεργοποιηθούν τα εξής μέτρα:

@ Περιορισμός των μετακινήσεων για τους πολίτες άνω των 65

@Γαλλικό μοντέλο στην εστίαση, με τα μαγαζιά να κλείνουν στις 21:00

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

@ Απαγόρευση κυκλοφορίας απ’ τις 21:00 και γενική απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού.

Το γενικό lockdown δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, αλλά θα ενεργοποιηθεί αυτόματα αν τα μέτρα δεν αποδώσουν και τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 2000 ημερησίως.