Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε και γιατί έρχεται
Βρείτε μας στο

Τα νέα μέτρα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από το Σάββατο και η απόδοσή τους θα αρχίσει να φαίνεται ύστερα από δυο εβδομάδες. Οι λοιμωξιολόγοι αισιοδοξούν ότι τα πρώτα δείγματα θα είναι θετικά και ότι θα δούμε τον ιό να αναχαιτίζεται.

Αν επιβεβαιωθούν τότε η κυβέρνηση θα κρατήσει τα νέα όπλα που έχει στη φαρέτρα της για να τα χρησιμοποιήσει αργότερα. Στο αρνητικό σενάριο όμως, αν δηλαδή δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα και δεν δούμε πτώση των κρουσμάτων, τότε θα ενεργοποιηθεί η γνωστή λίστα.

Μόνο που τα νέα μέτρα δεν είναι τρία όπως γράφεται και ακούγεται παντού, αλλά τέσσερα. Εκτός δηλαδή από την απαγόρευση κυκλοφορίας για τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 65, την απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης πιο νωρίς, υπάρχει ένα ακόμα πιο δραστικό μέτρο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ισχύει στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές μετά τις 00:30 να πάει 2 ώρες νωρίτερα, δηλαδή από τις 22:30-23:00 και μετά.

Τι θα πετύχει με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση; Να απενεργοποιήσει τον νο1 υπερμεταδότη αυτή τη στιγμή, τους νέους, οι οποίοι έχοντας άγνοια κινδύνου συνεχίζουν να συγχρωτίζονται και να αναζητούν μέρη διασκέδασης, παρά τις εκκλήσεις των ειδικών.

Η λίστα των μέτρων βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού. Το τι θα αποφασίσει και τι τελικά θα εφαρμοστεί θα εξαρτηθεί κυρίως από τον λογαριασμό της 9ης Νοεμβρίου.

Όταν δηλαδή θα έχουμε ένα ασφαλές δείγμα για το αν απέδωσαν ή όχι τα 2 πρώτα μέτρα της κυβέρνησης…

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της