Αποφασίζει αύριο: Τα 4 μέτρα των λοιμωξιολόγων απ’ τα οποία ο πρωθυπουργός επιλέγει τα 2
Βρείτε μας στο

Ο πρωθυπουργός το έχει πει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους ότι ένα νέο γενικό lockdown δεν είναι στα πλάνα του αυτή τη στιγμή καθώς ο αντίκτυπος του στην ελληνική οικονομία θα είναι τρομακτικός.

Όσο όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει και το σύστημα υγείας πιέζεται περισσότερο, τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη λήψης νέων μέτρων που θα αναχαιτίσουν την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται απ’ το Μαξίμου αύριο είναι η πιο κρίσιμη ημέρα. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει τη νέα λίστα μέτρων των λοιμωξιολόγων και αναμένεται να αποφασίσει ποια είναι τα 2 επόμενα όπλα που θα βγάλει απ’ τη φαρέτρα του.

Η λίστα περιλαμβάνει τα εξής 4 μέτρα:

# Μείωση ωραρίου στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα

# Απαγόρευση κυκλοφορίας όχι μετά τις 00:30, αλλά απ’ τις 21:00

# Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού για να εκλείψουν τα φαινόμενα τύπου Σερρών, όπου μαζεύονταν για να διασκεδάσουν πολίτες από κοντινούς νομούς που ήταν σε lockdown

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

# Αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων που μπαίνουν σε τηλεργασία απ’ το 40% στο 60%

Σημειώστε επίσης κάτι πολύ σημαντικό το οποίο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για το γενικό lockdown. Αύριο είναι η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί η λήψη πιο αυστηρών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προέλαση του ιού.

Υπάρχει μάλιστα η πληροφορία ότι τουλάχιστον τρεις ηγέτες θα θέσουν θέμα γενικού lockdown παρά την άτυπη συμφωνία στην ΕΕ να μην προχωρήσει καμιά χώρα σε γενική καραντίνα για να μείνουν όρθιες οι οικονομίες της ένωσης. Αν το απαγορευτικό αρθεί αύριο και τυπικά, τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι στο τραπέζι.

Αν και το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή μιλάει για συνεχή μέτρα το επόμενο δίμηνο και σκέψη γενικού lockdown τις αρχές του νέου έτους, αν και εφόσον δεν έχει μαζευτεί η κατάσταση…

Διαβάστε επίσης: 10.000 share: Επιτέλους η επιστημονική έρευνα του Γρηγόρη Πετράκου ξεσκέπασε το παραμύθι του covid…