Νούμερο που τρομάζει: Πάνω από 100.000 ενεργά κρούσματα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ξεφεύγει η κατάσταση...
Red Light District: Οι 5 αλλαγές λόγω κορωνοϊού στην πιο διαβόητη περιοχή του Άμστερνταμ
30 Οκτωβρίου 2020 | 12:23

Είναι ένα κοινό, παγκόσμιο μυστικό: τα πράγματα στον τομέα του κορωνοϊού πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο σε παγκόσμιο επίπεδο με τη μία χώρα μετά την άλλη να επιστρέφει στη «λύση» του lockdown προκειμένου ν’ ανακοπεί η… ξέφρενη εξάπλωση του ιού.

Το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει και στην Ελλάδα. Χθες Πέμπτη, ως γνωστόν, ανακοινώθηκε πως η Θεσσαλονίκη (η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, για να μην ξεχνιόμαστε) μπήκε και αυτή σε κατάσταση καραντίνας, καθώς τα νούμερά της έχουν «εκτοξευτεί»- όπως και στην Αθήνα, άλλωστε.

Το μέγεθος του προβλήματος είναι, ωστόσο, πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι φαίνεται: σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, αυτή την στιγμή υπολογίζονται, μετά τις μετρήσεις στα λύματα πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας, πάνω από 100.000 ενεργά κρούσματα!

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής εντοπίζονται περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα, την στιγμή που στην αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης έχουμε το… αστρονομικό 60.000-70.000.

Μένει να φανεί αν η εφαρμογή της καραντίνας στην Θεσσαλονίκη, αρχικά, θα επιφέρει τα πολυπόθητα θετικά αποτελέσματα, μέχρις ότου να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και στην Αθήνα.

Ο ιός, άλλωστε, δε δείχνει ότι ανακόπτεται αλλιώς…

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved