Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος μετά τον σεισμό στην Σάμο (Vid)
Βρείτε μας στο

Σεισμός πρωτοφανούς «μένους» σημειώθηκε, ως γνωστόν, το μεσημέρι της Παρασκευής στην Σάμο. Το νησί επλήγη με εγκέλαδο της τάξης των 6.7 τη κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε, παράλληλα, κι ένα μικρό τσουνάμι το οποίο «σκέπασε» αρκετά αυτοκίνητα και τους δρόμους.

Οι εικόνες βιβλικής καταστροφής που είδαμε τόσο από την Σάμο όσο και από την Σμύρνη- με την πόλη της Τουρκίας να έχει πολλά κτήρια που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα- και το γεγονός πως, για την ώρα, δεν είναι σαφής ο αριθμός των τραυματιών εντείνουν την ανησυχία.

Εξίσου ανησυχητικό είναι, όμως, και αυτό που είπε μιλώντας στο protothema.gr ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Φυσικών Καταστροφών  Κωνσταντίνος Συνολάκης, που ανέπτυξε το παγκόσμιο μοντέλο προσομοίωσης για τσουνάμι για το τι ενδέχεται ν’ ακολουθήσει από δω και πέρα:

«Αυτό που είδαμε ήταν ένα τσουνάμι αντίστοιχο με αυτό που είχε χτυπησει την Κω και αυτό που σκεφτόμαστε είναι αν μετά τον σεισμό δημιουργήθηκε αυτό που λέμε υποθαλάσσια κατολίσθηση».

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ερωτηθείς για το αν ενδέχεται να δούμε και δεύτερο τσουνάμι μέσα στις επόμενες ώρες, δήλωσε πως: «Είναι μικρή η πιθανότητα, αλλά αν έχουμε υποθαλάσσια κατολίσθηση, το δεύτερο τσουνάμι θα έχει μεγαλύτερη ένταση από το πρώτο και αυτό που σας λέω είναι σίγουρο».

Ας ελπίσουμε όλοι μας, λοιπόν, πως δεν πρόκειται να έχουμε δεύτερη «επίθεση» από τα κύματα και πως όλα θα κυλήσουν ομαλά από δω και πέρα…