Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε και γιατί έρχεται
Βρείτε μας στο

Όσοι είχαν την στοιχειώδη γνώση της πίεσης που δεχόταν το σύστημα υγείας τις τελευταίες μέρες δεν ένιωσαν την παραμικρή έκπληξη στην είδηση ότι η χώρα μπαίνει σε δεύτερο γενικό lockdown. Τουναντίον.

Το περίεργο είναι ότι αργήσαμε τόσο να κάνουμε το αυτονόητο. Η κυβέρνηση προτίμησε να ρίξει την τελευταία της ζαριά με τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από την Τρίτη, όμως ήταν ήδη αργά.

Η δυναμική του ιού ήταν τέτοια που κανένα συμβατικό όπλο δεν θα μπορούσε να τον ανακόψει. Γι’ αυτό και μετά τη σημερινή ενημέρωση που είχε ο πρωθυπουργός από τους λοιμωξιολόγους (η οποία έγινε σε δραματικούς τόνους) και οι τελευταίες αντιστάσεις του για το γενικό lockdown κάμφθηκαν.

Αύριο στις 12 θα ανακοινωθεί και επίσημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το κλείσιμο της χώρας με μια αλλαγή όμως της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το lockdown δεν θα είναι διάρκειας ενός μήνα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αλλά τριών εβδομάδων.

Θα ξεκινήσει το Σάββατο και θα κρατήσει 21 ημέρες. Η κυβέρνηση θυσιάζει τον Νοέμβρη με στόχο να αναχαιτιστεί η προέλαση του ιού και να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα την περίοδο των εορτών, προκειμένου να κινηθεί η αγορά.

Εκτός απ’ την μικρότερη διάρκεια άλλη μια διαφορά σε σχέση με το πρώτο lockdown έχει να κάνει με τα σχολεία. Δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ ερωτηματικό αποτελούν τα γυμνάσια (το πιθανότερο είναι να παραμείνουν κλειστά).

Ανοιχτά επίσης θα παραμείνουν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, πρατήρια βενζίνης και pet shops.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Διαβάστε ακόμα: Γύρισε την πλάτη στη δόξα: Ο Έλληνας ηθοποιός που είπε «όχι» στην πρόταση να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ