Η ανατρεπτική επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα λόγω του κορωνοϊού (Pics)
Βρείτε μας στο

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο- κι αυτό είναι κάτι που ουδείς πια μπορεί να το αρνηθεί. Το χθεσινό νέο ρεκόρ κρουσμάτων (ξεπέρασαν τα 2600) αλλά και θανάτων (18 συνάνθρωποί μας) χτύπησε εκκωφαντικό καμπανάκι, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ν’ ανακοινώσει καθολικό lockdown στη χώρα έως και τα τέλη Νοεμβρίου.

Η απόφαση της καραντίνας έγινε φυσικά με γνώμονα το ν΄ ανακοπεί η ξέφρενη πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μιας και είναι η έσχατη λύση για να σωθεί το σύστημα υγείας της Ελλάδος που πιέζεται πρωτοφανώς.

Το πιο ανησυχητικό εξ όλων, ωστόσο, ήταν αυτό που είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον κορωνοϊό. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης τόνισε πως ο ιός δείχνει πως έχει μεταλλαχθεί εκ νέου, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι το προηγούμενο διάστημα.

«Διαπιστώνουμε τη σημαντική ταχύτητα του ιού και ζητήσαμε από τα ερευνητικά εργαστήρια να δουν αν έχει κάτι αλλάξει στον ιό. 

Ήδη οι επιστήμονες στο Παστέρ, στη Θεσσαλονίκη και άλλοι καθηγητές κάνουν βαθιά μοριακή ανάλυση του ιού για να δουν αν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή.

Κάποιες εργασίες από το εξωτερικό δείχνουν μια μετάλλαξη από τον Ιούνιο και μετά», ήταν τα λόγια του κατά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Ας ελπίσουμε ότι λίαν συντόμως θα έχουμε ενθαρρυντικά νέα στον τομέα του εμβολίου και ο εφιάλτης του covid θα εξαφανιστεί για πάντα…

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας