Ο λόγος που η Ελλάδα έχει λιγότερα κρούσματα από τη χώρα με το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο
Βρείτε μας στο
Newsroom

Έκτακτο επίδομα για τους μακροχρόνια άνεργους λόγω lockdown

Μια μικρή «ανακούφιση» για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν δουλειά.

Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης πως η χώρα μας οδηγείται σε καθολικό lockdown έως και τα τέλη του Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το Σάββατο 7/11.

Αναμενόμενα, χιλιάδες επιχειρήσεις και ιδιώτες πλήττονται σε οικονομικό επίπεδο, καθώς με τα μαγαζιά κλειστά και τη δεδομένη αδυναμία να δουλέψει ο κόσμος άπαντες… στρέφονται στα επιδόματα τα οποία θα δώσει η κυβέρνηση προκειμένου ν’ «ανακουφιστούν» μυριάδες νοικοκυριά- έστω και για ένα μικρό διάστημα.

Οι πρώτοι που θα λάβουν επίδομα- και είναι αυτοί που το δικαιούνται περισσότερο, ίσως, από κάθε άλλον- είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ethnos.gr δικαιούχοι θα είναι οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι. Οι επιδοτούμενοι θα λάβουν κι αυτοί 400 ευρώ, με την μορφή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων μακροχρόνια ανέργων, εφόσον το επίδομά τους έληξε ή λήγει τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο.

Όσο για τη διαδικασία μέσω της οποίας θα λάβουν τα χρήματα;

Θα είναι μια αντίστοιχη φόρμουλα όπως αυτή που είχαμε τον περασμένο Απρίλιο: μετά από επιβεβαίωση ή καταχώριση IBAN, δηλαδή, των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, θα μπαίνουν μετά από λίγες ημέρες τα 400 ευρώ.

 

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»