Ακόμα δεν είδαμε τίποτα: Τα 3 νέα, σκληρά μέτρα που έρχονται όσο είναι ακόμα νωρίς
Βρείτε μας στο

Η χώρα μετράει πλέον αντίστροφα για να μπει και επίσημα στο δεύτερο lockdown και ήδη τα σενάρια για τη διάρκειά του δίνουν και παίρνουν.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η καραντίνα δεν πρόκειται να κρατήσει μόνο 3 εβδομάδες. Θεωρούν δηλαδή ότι θα πάμε τουλάχιστον μέχρι τις 15 Δεκέμβρη και μετά σιγά η χώρα θα ανοίξει ξανά προκειμένου να κινηθεί η αγορά τα Χριστούγεννα.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι πιο αισιόδοξοι που πιστεύουν ότι οι 3 εβδομάδες είναι υπεραρκετές για να πέσουν τα κρούσματα και να ανασάνει το σύστημα υγείας, εφόσον βέβαια ο κόσμος πειθαρχήσει στα μέτρα όπως έκανε στην πρώτη καραντίνα.

Σημασία βέβαια δεν έχει τι λέει ο κόσμος και τι ακούγεται, αλλά τι λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες. Και η αλήθεια είναι ότι η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ήταν σαφής και ξεκάθαρη.

Αποκάλυψε το νούμερο που θα κάνει τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το τέλος του lockdown. Και ο αριθμός αυτός είναι τα 1000- κρούσματα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου το τέλος του lockdown θα προταθεί στην περίπτωση που η επιστημονική ομάδα δει να μειώνεται ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία (το οποίο αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ παραπάνω από 50% μέσα σε αυτές τις 3 εβδομάδες) και τα κρούσματα πέσουν κάτω από 1000.

Αν αυτό γίνει πριν τις 3 εβδομάδες (θεωρείται από δύσκολο έως αδύνατο αυτή τη στιγμή) τότε το lockdown θα τελειώσει πριν τις 21 ημέρες. Αν δεν πέσουν ούτε μετά από 3 εβδομάδες, τότε θα συνεχιστεί μέχρι να ξαναδούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων…

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»