Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε και γιατί έρχεται
Βρείτε μας στο

Μπορεί η είδηση για το εμβόλιο της Pfizer να έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στις τάξεις της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών, όμως ο δρόμος μέχρι να πάρει την τελική άδεια, να κυκλοφορήσει και να εμβολιαστεί το 50% των πολιτών είναι ακόμα μακρύς.

Μέχρι την άνοιξη λοιπόν που αναμένονται τα ευχάριστα η επιλογή είναι μια: Πρόληψη, πιστή εφαρμογή των μέτρων και μάσκα παντού.

Στη χώρα μας το πλάνο είναι ξεκάθαρο. Το lockdown θα συνεχιστεί μέχρι τα κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 500 και στη συνέχεια η οικονομία θα αρχίσει να ανοίγει σιγά σιγά, πρώτα με τους κλάδους που θεωρούνται ακίνδυνοι (λιανεμπόριο) και στη συνέχεια με αυτούς που ανήκουν στους υπερμεταδότες (εστίαση).

Ο στόχος είναι το lockdown να τελειώσει μέχρι τις 10 Δεκέμβρη, προκειμένου να κινηθεί μετά η αγορά που περιμένει πώς και πώς την περίοδο των γιορτών.

Όσο όμως τα κρούσματα δεν υποχωρούν, τόσο θα γίνεται πιο επιτακτική η λήψη νέων μέτρων. Σαν αυτό που συζητιόταν έντονα από χθες και ανακοινώθηκε τελικά σήμερα (πιο νωρίς απ’ ό,τι αναμενόταν).

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα υπάρχει μίνι απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ. Σε όλη την επικράτεια από τις 9 – 5 το πρωί θα υπάρχει περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για εργασία, προς νοσοκομείο και οι έξοδοι με κατοικίδιο πλησίον της οικείας.

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν υπέρ της συγκεκριμένης λύσης γιατί θεωρεί ότι θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των πολιτών, όμως το σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα και τα περιθώρια στενεύουν.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ένα είναι το βέβαιο. Αν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν δούμε μείωση των κρουσμάτων ή έστω σταθεροποίηση η λίστα των μέτρων θα μεγαλώσει και άλλο.