Μόσιαλος: Τα πρώτα εμβόλια κορονοϊού δεν θα είναι 100% αποτελεσματικά
Βρείτε μας στο
Newsroom

«Ο κορωνοϊός θα πάψει σύντομα να είναι πανδημία…»

Η τοποθέτηση του κορυφαίου επιστήμονα που γέννησε ελπίδες.
Menshouse Team

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού συνεχίζει να «σφυροκοπεί» σύσσωμο τον πλανήτη, καθώς παγκοσμίως έχουν καταγραφεί σχεδόν 53.000.000 κρούσματα, την στιγμή που 1.300.000 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει την ζωή τους.

Η σφοδρότητα της νέας «επίθεσης» του ιού είναι τέτοια, μάλιστα, που παρά το γεγονός πως θεωρητικά άπασες οι χώρες είχαν 6-7 μήνες για να προετοιμαστούν, καταλήγουν όλες στη λύση ενός καινούργιου lockdown, μιας και δείχνει να είναι ο μοναδικός τρόπος για ν’ ανακοπεί η «έκρηξη» των κρουσμάτων.

Μέσα σε όλη αυτή τη γενικότερη… μαυρίλα, ωστόσο, υπάρχει η άποψη του Άντονι Φάουτσι που γεννά ελπίδες. Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ δήλωσε πως σύντομα ο κορωνοϊός θα πάψει να είναι πανδημία.

«Ο κορωνοϊός δεν θα είναι πανδημία για πολύ καιρό ακόμη χάρη στη γρήγορη πρόοδο που παρουσίασε το εμβόλιο. Θα μπορούσε όμως ο κορωνοϊός να καταστεί ενδημικός για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Τα εμβόλια θα μας βοηθήσουν σημαντικά. Εκείνο όμως που πρέπει να κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου είναι να ενισχύσουν τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού», ήταν τα λόγια του.

Ευχή όλων, φυσικά, ο κ. Φάουτσι να έχει δίκιο και να τελειώσει ο ψυχοφθόρος εφιάλτης.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά