Δεν κυκλοφορεί ψυχή: Τα 5 νέα μέτρα της κυβέρνησης που έπεισαν τους Έλληνες να κλειστούν στα σπίτια (Pics)
Βρείτε μας στο
Newsroom

«Ίσως χρειαστούν κι άλλα lockdowns για να πέσουν τα νούμερα…»

Αυτό που άπαντες σκεφτόμασταν για τη χώρα μας ακούστηκε και επισήμως.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας, με τα κρούσματα να… αρνούνται να πέσουν και να έχουν σταθεροποιηθεί πια πάνω από τα 3.000 ημερησίως, τους συμπολίτες μας που διασωληνώνονται να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, όπως, δυστυχώς, και οι θάνατοι.

Όλα τα παραπάνω έφεραν το καθολικό lockdown στη χώρα μας εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, την στιγμή που λίαν συντόμως (από την προσεχή Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν) θα κλείσουν και τα δημοτικά με τα νηπιαγωγεία.

Δεδομένων των χαοτικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα στο μέτωπο της πανδημίας, είναι τελείως ουτοπικό το να περιμένει κανείς πως η καραντίνα θα αρθεί στα τέλη Νοεμβρίου όπως είχε αρχικά υπολογιστεί.

Αυτό παραδέχτηκε, έστω και δια της πλαγίας οδού, και η Βάνα Παπαευαγγέλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής επιστημόνων. Η κ. Παπαευαγγέλου είπε, μεταξύ άλλων, ήταν τα εξής:

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να προστατευτούμε από αυτόν τον ιό. Να σταματήσουμε τις νέες λοιμώξεις, σήμερα κιόλας. Οφείλουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να θεωρούμε ότι όλοι όσους συναντάμε είναι δυνητικά φορείς του ιού. Μόνο έτσι θα μπορέσει να μειωθεί η περαιτέρω διασπορά το ταχύτερο και να έχουμε μια ανακοπή αυτής της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας. 

Οι συνάνθρωποι μας που χάνουν τη ζωή τους σήμερα, πιθανότατα μολύνθηκαν μέχρι και ένα μήνα πριν και το πότε θα δούμε τον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων να μειώνεται δεν είναι σαφές. Και αυτό γιατί σήμερα έχουμε κατά μέσο όρο περίπου 350 εισαγωγές στο νοσοκομείο, ενώ ξέρουμε ότι η διάρκεια νοσηλείας είναι μακριά και η διάρκεια νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι 11 ημέρες. Έτσι καταλαβαίνει κανείς ότι οι ασθενείς αθροίζονται στα νοσοκομεία και πιέζουν και θα συνεχίζουν να πιέζουν το σύστημα υγείας.

Ξέρουμε ότι ο χειμώνας που είναι μπροστά μας έχει μακρύ δρόμο και είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν και άλλα lockdown, το οποίο θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας…», ήταν τα λόγια της κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας