Τους δίκασε: Οι πανηγυρικές φωτό του Αρτέμη Σώρρα από τα κρατητήρια μετά τον θρίαμβο των εκλογών (Pics)
Βρείτε μας στο
Newsroom

Αποφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας!

Εξέτισε τα 3/5 της ποινής του...

Έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, ο Αρτέμης Σώρρας αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατείτο το τελευταίο διάστημα.

Ο Σώρρας ήταν ο άνθρωπος που είχε κάνει μεγάλη φασαρία στην κοινή γνώμη πριν μερικά χρόνια όταν και ισχυριζόταν πως έχει την οικονομική δυνατότητα να ξεπληρώσει εντελώς το χρέος του ελληνικού κράτους με ομόλογα ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Είχε κριθεί ένοχος το 2017 ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο δεν έδωσε το «παρών» στη δίκη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και να είναι καταζητούμενος για περίπου έναν χρόνο.

Ο Σώρρας, που υπήρξε επικεφαλής της πολιτικής οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις συνελήφθη τελικά από τις αρχές στον Άλιμο τον Ιούνιο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2019 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Βασίλης Χειρδάρης: «Η έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο στις 27 Ιανουαρίου 2021 όπου εκτιμώ ότι θα απαλλαγεί πλήρως γιατί η κατηγορία δεν στέκει».