Αποφασίζει αύριο: Τα 4 μέτρα των λοιμωξιολόγων απ’ τα οποία ο πρωθυπουργός επιλέγει τα 2
Βρείτε μας στο

Στο τέλος της εβδομάδας, με πιθανότερη ημέρα την Παρασκευή ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στους πολίτες με νέο διάγγελμα για να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ασφαλώς καλύτερα από εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας, όμως ακόμα απέχουμε πολύ από αυτό που θέλουν να δουν οι επιστήμονες προκειμένου να αρθεί το lockdown.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παράταση του για άλλες δυο εβδομάδες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το άνοιγμα της χώρας, αλλά με πολύ προσεκτικό τρόπο γιατί όλοι οι επιδημιολόγοι συμφωνούν ότι το τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας θα έρθει αμέσως μετά τις γιορτές. Γι’ αυτό λάθη δεν συγχωρούνται.

Το άνοιγμα θα ξεκινήσει με δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 7/12. Θα ακολουθήσουν γυμνάσια, λύκεια και λιανεμπόριο μια εβδομάδα μετά. Αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε έξαρση των κρουσμάτων τα καταστήματα εστίασης θα ανοίξουν στις 21/12. Η λειτουργία εστιατορίων και καφέ θα επιτρέπεται μόνο για καθήμενους, χωρίς μουσική ενώ θα υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο και χρήση προστατευτικών μασκών παντού.

Όσο για την περίοδο των εορτών που θα βρει τη χώρα ανοικτή, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει 3 μέτρα προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος και έχουμε νέο πισωγύρισμα:

1) Τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε μόνο με πρόσωπα του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος και αυστηρά έως 10 άτομα σε κάθε σπίτι.

2) Τα μπαρ, τα κλαμπ και γενικώς τα μαγαζιά με αλκοόλ δεν θα ανοίξουν και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να ανοίξουν πριν το τέλος της χρονιάς. Από το 2021 και βλέπουμε…

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

3) Θεωρείται δεδομένο ότι το βράδυ των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμός. Θα υπάρχει επίσης απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό και χρήση sms για έξοδο από το σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Μας βάζει τα γυαλιά: Το νέο πείραμα της Σλοβακίας για να κάνει covid free Χριστούγεννα με ανοιχτά τα πάντα