Αποφασίζει αύριο: Τα 4 μέτρα των λοιμωξιολόγων απ’ τα οποία ο πρωθυπουργός επιλέγει τα 2
Βρείτε μας στο

Η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για παράταση του lockdown επιβεβαίωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό. Ότι δηλαδή η επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας δεν έχει ανακοπεί από την καραντίνα ή τουλάχιστον δεν έχει αναχαιτιστεί στον βαθμό που περίμεναν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις αποδείχτηκε ότι ήταν τόσο μεγάλη η διασπορά του ιού που η καραντίνα δεν μπορούσε να φέρει άμεσα αποτελέσματα. Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι από την εβδομάδα που έρχεται θα δούμε σημαντική μείωση, όμως ταυτόχρονα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Τονίζουν ότι αν η άρση του lockdown γίνει στις 7/12 τότε το τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας θα έρθει πριν την πρωτοχρονιά και θα είναι τόσο μεγάλο που δεν θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει το ΕΣΥ.

Γι’ αυτό σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open οι επιστήμονες προτείνουν να ξεκινήσει η σταδιακή άρση της καραντίνας στις 21/12 και όχι νωρίτερα. Πιστεύουν ότι τότε τα κρούσματα θα είναι κάτω από 500 την ημέρα και αν ανοίξει η χώρα το συγκεκριμένο διάστημα (για την περίοδο των γιορτών) η κατάσταση μετά θα είναι διαχειρίσιμη.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα διάστημα περίπου 2 εβδομάδων πριν αρχίσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας. Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι αν παραταθεί το lockdown και η άρση του έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ημερομηνία έναρξης του εμβολιασμού τότε θα αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα και σε κάθε περίπτωση δεν θα βρει απροετοίμαστο το ΕΣΥ και δεν θα το γονατίσει.

Την τελική απόφαση ασφαλώς θα την πάρει ο πρωθυπουργός. Το μόνο βέβαιο με τα σημερινά δεδομένα είναι ότι η άρση του lockdown δεν θα γίνει στις 7/12. Οι επιστήμονες ζητούν να γίνει στις 21/12, οι άνθρωποι της αγοράς στις 14/12.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα θα πάρει την οριστική απόφαση! Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς δείκτες, αλλά και στην οικονομία. Και λαμβάνοντας υπόψιν του ασφαλώς το γεγονός ότι οι πολίτες θα έχουν φτάσει στα όριά τους μετά από έναν μήνα καραντίνας…

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio