Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για τα κρούσματα απ' το εξωτερικό;
Βρείτε μας στο

Είναι κοινό μυστικό ότι η παράταση του lockdown ως τις 7/12 δεν πρόκειται να είναι η τελευταία. Έως και τις 13 Δεκεμβρίου η χώρα θα μείνει σε γενικό lockdown και τότε, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία ο πρωθυπουργός θα κληθεί να πάρει την κρίσιμη απόφαση. Αν το άνοιγμα της χώρας θα γίνει στις 14/12 όπως ζητούν οι άνθρωποι της αγοράς ή στις 21 όπως ζητούν οι λοιμωξιολόγοι.

Εκείνο που δείχνει να κλειδώνει σε κάθε περίπτωση είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 14/12. Παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν στις τάξεις των επιδημιολόγων η επικρατούσα άποψη θέλει τα σχολεία να ανοίγουν πρώτα και μάλιστα με μια σημαντική αλλαγή.

Για να διευκολυνθούν οι μαθητές το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε μείωση της εξεταστέας ύλης για τα παιδιά που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η μείωση θα είναι της τάξης του 30%. Μελετά επίσης και την αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης για τους μαθητές του γυμνασίου, αλλά και των δύο πρώτων τάξεων των Λυκείων.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο εναλλάξ παρουσίας των μαθητών, αυτή τη στιγμή όμως το συγκεκριμένο σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 14/12 θα είναι το πρώτο βήμα προς την επιστροφή σε μια μερική κανονικότητα. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου με την εστίαση να παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς θεωρείται από τους υπερμεταδότες του ιού.

Διαβάστε επίσης: Έσπασαν ταμεία: Τα 2 νέα προϊόντα που εξαφάνισαν οι Έλληνες την Black Friday

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;