Αποφασίζει αύριο: Τα 4 μέτρα των λοιμωξιολόγων απ’ τα οποία ο πρωθυπουργός επιλέγει τα 2
Βρείτε μας στο

Η πτώση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες φέρνει τα πρώτα χαμόγελα μετά από καιρό στις τάξεις των λοιμωξιολόγων. Περιθώρια χαλάρωσης δεν υπάρχουν, όμως τα δεδομένα που έρχονται και απ’ τα λύματα Θεσσαλονίκης και Αθήνας δείχνουν σαφέστατη μείωση του ιικού φορτίου.

Το μεγάλο στοίχημα βέβαια είναι να παραμείνουν τα κρούσματα σε χαμηλά επίπεδα και μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η αποτύπωση των σημερινών μολύνσεων θα γίνει ύστερα από 10 περίπου μέρες.

Οι επιδημιολόγοι παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η χώρα μας δεν θα περάσει τελικά τρίτο κύμα του ιού, όμως τους προβληματίζει ιδιαίτερα το κλίμα χαλάρωσης που θα επικρατήσει αναπόφευκα τις ημέρες των εορτών.

Τους προβληματισμούς τους εντείνουν και οι πληροφορίες ότι παραμένει ανοιχτή η συζήτηση για χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Υπάρχει η σκέψη το σημερινό 22:00-05:00 να γίνει 23:30-05:00 τις δυο συγκεκριμένες μέρες προκειμένου να πάρουν μια (ψυχολογική περισσότερο) ανάσα οι πολίτες.

Το αν θα γίνει πράξη η συγκεκριμένη σκέψη θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Αν τα κρούσματα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο και δεν δούμε αύξηση τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα δούμε αλλαγή στην ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα