Βρείτε μας στο

Την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σαφή πτωτική τάση κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να ισορροπήσουν στο τεντωμένο σκοινί των εορτών.

Αμφότεροι γνωρίζουν ότι αν ο κόσμος χαλαρώσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τότε το πισωγύρισμα που θα κάνουμε θα μας φέρει αντιμέτωπους με το τρίτο και πιθανότατα πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Γι’ αυτό περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Πόσω μάλλον τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, με το εμβόλιο να βρίσκεται προ των ευρωπαϊκών πυλών.

Έτσι, η σκέψη που υπήρχε στους κυβερνητικούς κύκλους για χαλάρωση των μέτρων και πιο συγκεκριμένα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, φαίνεται ότι καίγεται ύστερα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες μέρες ότι ανήμερα Χριστουγέννων και παραμονή οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν έως τις 22:00. Η παράταση που ακουγόταν δεν θα ισχύσει τελικά και έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00 θα παραμείνει κανονικά.

Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι ο κωδικός που θα στέλνει ο κόσμος για το ρεβεγιόν. Υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί νέος κωδικός και οι πολίτες που ετοιμάζονται να επισκεφτούν συγγενικά πρόσωπα να δηλώνουν τη διεύθυνσή τους, όμως ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Κάτι που θα συμβεί στο επόμενο διήμερο καθώς ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά…

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)