Βαρύς ο πέλεκυς: Το ντόπινγκ «έκαψε» την Ρωσία!
Βρείτε μας στο
Newsroom

Βαρύς ο πέλεκυς: Το ντόπινγκ «έκαψε» την Ρωσία!

Εκτός από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.
Menshouse Team

Ήταν το τεράστιο θέμα της περσινής αθλητικής χρονιάς, εκείνο που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο και που σήκωσε τεράστια «σκόνη» και θόρυβο: ο λόγος για το σκάνδαλο ντόπινγκ της Ρωσίας, την οποία «τσίμπησε» η WADA.

Το αποτέλεσμα;

Στις ρωσικές ομάδες επιβλήθηκε αποκλεισμός τεσσάρων ολόκληρων ετών από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις για όλα τα αθλήματα, με την ομοσπονδία της χώρας να διατηρεί το δικαίωμα, φυσικά, της έφεσης.

Σήμερα, ωστόσο, το CAS «άκουσε» την έφεση της Ρωσίας, αλλά το πόρισμα της Αθλητικής Δικαιοσύνης δεν ικανοποίησε αυτούς που εφεσίβαλαν.

Πιο συγκεκριμένα, το διαιτητικό δικαστήριο έριξε την ποινή που είχε επιβάλει η WADA από τα τέσσερα στα δύο χρόνια, όμως αυτό σημαίνει πως η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, στο Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς και στους χειμερινούς του Πεκίνο το 2022.

Ωστόσο, από την άλλη, θα αγωνιστεί κανονικά στο Euro 2020 (που επίσης θα γίνει φέτος το καλοκαίρι, αλλά διατηρεί την «κανονική» ονομασία του), μιας και η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι της UEFA.