Ελλάδα, η χώρα που λίγες ώρες πριν το lockdown συμβαίνει αυτή η ντροπή (Pics)
Βρείτε μας στο

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να σημειώνεται μια βελτίωση στους κρίσιμους δείκτες που παρακολουθούν οι επιδημιολόγοι όμως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Και αυτό γιατί οι επιστήμονες προεξοφλούν αύξηση των κρουσμάτων την περίοδο των εορτών παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Το ενδεχόμενο λοιπόν να αρθεί η καραντίνα στις 7 Ιανουαρίου έχει οριστικά καεί. Αυτή την ώρα που μιλάμε ένα είναι το επικρατέστερο σενάριο στο τραπέζι. Το lockdown θα παραταθεί ως τις 21 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα που θα έχουν προκύψει μετά τις γιορτές και θα πάρουν την οριστική τους απόφαση.

Αν η διασπορά δεν είναι μεγάλη τότε μια εβδομάδα μετά θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση του lockdown με το άνοιγμα των σχολείων στις 28/1 και στη συνέχεια της αγοράς με ελεγχόμενο τρόπο και με αυστηρά μέτρα.

Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ξεφύγει μετά τις γιορτές τότε θα ενεργοποιηθεί το Plan b. Η χώρα θα παραμείνει κλειστή όλο τον Ιανουάριο και το άνοιγμα θα ξεκινήσει απ’ τα σχολεία το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη.

Σε κάθε περίπτωση είναι ειλημμένη απόφαση κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων να μην πάρουμε το παραμικρό ρίσκο ειδικά απ’ τη στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι για να πετύχει το σχέδιο του εμβολιασμού απαιτείται χαμηλό ιικό φορτίο στην κοινότητα, για να μην μεταλλαχτεί ο ιός και γίνουμε Αγγλία.