Τα 3 νέα μέτρα στα σχολεία για να ανοίξουν στις 11 Γενάρη
Βρείτε μας στο

Για τις 11 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των σχολείων, παρά τους φόβους που έχουν εκφράσει οι λοιμωξιολόγοι περί διασποράς του ιού.

Η κυβέρνηση έχει ήδη μελετήσει τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να λάβει χώρα με ασφάλεια, τα οποία θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα 4 του μήνα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών, με νέα μέτρα που θα ισχύσουν να είναι τρία:

  1. H διεξαγωγή στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από ειδικές μονάδες του υπουργείου Υγείας.
  2. Η κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μικρότερων ηλικιακά μαθητών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός παιδιών και γονέων.
  3. Τα μεγαλύτερης διάρκειας διαλείμματα προκειμένου να υπάρχει χρόνος να αερίζονται καλύτερα οι αίθουσες πριν την επιστροφή των μαθητών μέσα σε αυτές.

Επιπλέον, θα ισχύσουν κανονικά και τα μέτρα που ίσχυαν πριν το κλείσιμο των σχολείων. Μεταξύ αυτών, η συνεχής χρήση μάσκας και αντισηπτικών, η ύπαρξη και χρήση ατομικών παγουριών με νερό αλλά και το «κλείσιμο» τάξεων ή ακόμα και ολόκληρης της σχολικής μονάδας στην περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.