Όχι ταξίδια, όχι σινεμά: Τι δεν θα μπορούν να κάνουν πια οι αρνητές του εμβολίου
Βρείτε μας στο

Είναι η ελπίδα σύσσωμης της ανθρωπότητας, μιας και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει αποδειχτεί πολύ πιο επιθετικό και μεταδοτικό απ’ ό,τι περίμεναν ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι επιστήμονες: με το ανηλεές σφυροκόπημα της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο να συνεχίζεται, τα εμβόλια των εταιριών Pfizer, BioNTech και Moderna, όπως επίσης και το ρωσικό Sputnik V αλλά και αυτό της Οξφόρδης, το κινέζικο και το επερχόμενο Johnson & Johnson έμοιαζαν ως επιστημονικό μάννα εξ ουρανού που θα δώσει τέλος στον εφιάλτη.

Φυσικά, αυτά στη θεωρία. Γιατί στην πράξη ο εφοδιασμός των χωρών με επαρκή ποσότητα εμβολίων για να το κάνει το 70% της εκάστοτε χώρας (νούμερο που απαιτείται για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης) αποδεικνύεται πολύ δύσκολος- με την Ευρώπη να έχει κάνει εγκληματικά λάθη και να μένει πολύ πίσω.

Πέραν όλων αυτών, υπάρχει και η απροθυμία μεγάλου μέρους της κοινωνίας να εμβολιαστεί, καθώς θεωρεί «επίφοβα» τα εμβόλια και ότι παρασκευάστηκαν πολύ γρήγορα.

Σήμερα μάλιστα, οι αποκαλούμενοι «αρνητές» βρήκαν ακόμα ένα πάτημα: όπως έγινε παγκοίνως γνωστό, 23 άτομα στη Νορβηγία πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους, σε μια αρκούντως (έως πολύ) ανησυχητική εκ πρώτης… όψεως είδηση. Θυμίζουμε πως οι εμβολιασμοί στην Νορβηγία είχαν ξεκινήσει στις 27 του Δεκέμβρη και στα άτομα που το έκαναν χορηγούνταν εμβόλια της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech.

23 νεκροί μετά τον εμβολιασμό: Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα για τα όσα έγιναν στην Νορβηγία

Ενημερωθήκαμε για 23 θανατηφόρα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα 13 εξ αυτών» αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, έγιναν γνωστά μερικά ακόμα πράγματα. Πρώτον, μέχρι στιγμής στην Νορβηγία έχουν εμβολιαστεί 21.000 άνθρωποι. Δεύτερον, και οι 23 που έχασαν την ζωή τους είναι άνθρωποι υπέργηροι, με τους περισσότερους εξ αυτών να φιλοξενούντο σε οίκους ευγηρίας. Τρίτον, για τους 3 ακόμη θανάτους που είχαν καταγραφεί στην συγκεκριμένη χώρα μία εβδομάδα νωρίτερα, το πόρισμα που βγήκε αναφέρει πως δεν ευθύνεται το εμβόλιο για το γεγονός πως έχασαν την ζωή τους.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

«Αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία», ήταν το σχόλιο του αρχιάτρου του οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου.

Η είδηση αυθύπαρκτα είναι πέρα για πέρα ζοφερή και ο αδόκητος χαμός αυτών των ατόμων (το ποια ήταν η ηλικία τους δεν παίζει κανέναν ρόλο- μιλάμε για ανθρώπινες ζωές) είναι συνταρακτικός.

23 νεκροί μετά τον εμβολιασμό: Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα για τα όσα έγιναν στην Νορβηγία

Ωστόσο, και με δεδομένο πως οι έρευνες για το τι ακριβώς τους οδήγησε στο να χάσουν την ζωή τους μόλις ξεκίνησαν, είναι νωρίς ν’ αποφανθούμε πως «το εμβόλιο έφταιγε» για να καταλήξουμε στο τραβηγμένο «μην το κάνει κανένας!» των αρνητών.

Ήδη οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως αν συνυπολογίσουμε τη βεβαρημένη υγεία των θανόντων, οι φυσιολογικές παρενέργειες που προκαλούν τα εμβόλια (και που στην συντριπτική πλειονότητα του κόσμου εξασθενούν άμεσα) μπορούν, δυστυχώς, ν΄ αποδειχτούν μοιραίες.

Όπως και να ΄χει, περισσότερα επί του θέματος θα γίνουν γνωστά στο εγγύς μέλλον. Μέχρι τότε, ο καλύτερος σύμβουλος είναι, όπως πάντα, ένας: η ψυχραιμία. Αυτό άλλωστε συνιστά και ο Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος πήρε θέση με μια ανάρτηση στο Facebook. Αναλυτικά όσα έγραψε:

Διάφορα άρθρα στα ελληνικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως στη Νορβηγία πέθαναν 23 άτομα μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer. Τι ισχύει όμως; Στη Νορβηγία, όπως και σε κάθε χώρα όταν πεθάνει κάποιος μετά από εμβολιασμό ο θάνατος δηλώνεται αμέσως στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι θάνατοι συνδέονται με τον εμβολιασμό. Η ίδια πρακτική ακολουθείται και με τις παρενέργειες των εμβολίων, όπως και όλων των φαρμάκων. Θα θυμάστε ότι θανάτους είχαμε και στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, που όμως δεν αποδόθηκαν στους εμβολιασμούς. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι θάνατοι ήταν περισσότεροι στους μη-εμβολιασθέντες, και στατιστικά η διαφορά δεν ήταν σημαντική.

Οι θάνατοι στη Νορβηγία αφορούν σε ηλικιωμένους ανθρώπους -ηλικίας άνω των 80 ετών, ενώ κάποιοι ήταν και άνω των 90 ετών- και είχαν υποκείμενα νοσήματα και πολλά προβλήματα υγείας. Στη Νορβηγία έχουν εμβολιαστεί πάνω από 30.000 ανθρωποι με το εμβόλιο της Pfizer, και έχει ανακοινωθεί πως αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Moderna.

Οι Νορβηγικές αρχές, εκδίδουν εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτιο αναφορικά με τους εμβολιασμούς, που εμπεριέχει τις αναφορές για παρενέργειες ανά ηλικία. Σε ερώτηση που έγινε (καθώς το δελτίο εκδόθηκε σήμερα) δήλωσαν ότι διερευνούν τις συνθήκες σε 13 από αυτούς τους θανάτους και σωστά κάνουν. Όπως ερευνούν και τη φύση των άλλων παρενεργειών – 9 σοβαρών και 7 ήπιων περιστατικών- που αναφέρθηκαν από υγειονομικούς και εμβολιασθέντες στις ρυθμιστικές αρχές.

Τόνισαν όμως παράλληλα ότι θεωρούν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το θάνατο ως παρενέργεια του εμβολίου.

Γιατί το λένε αυτό όμως; Γιατί δήλωσαν παράλληλα ότι ήταν αναμενόμενο να πεθάνουν λίγοι υπερήλικες αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, τις 2 εβδομάδες του έτους πριν τους εμβολιασμούς, στη Νορβηγία πέθαναν 498 άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και 360 άνθρωποι άνω των 90 ετών. Χωρίς να έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Επομένως, θα έλεγα να περιμένουμε τις διευκρινήσεις των Νορβηγών για τα ακριβή αίτια θανάτου των εμβολιασθέντων. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσω με το υπουργείο υγείας της Νορβηγίας. Με τους Νορβηγούς συνεργάζομαι τον τελευταίο χρόνο για τη διοργάνωση ενός φόρουμ για καινοτόμα φάρμακα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2021. Επικοινώνησα ήδη με τον Hans Kluge διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΠΟΥ, και θα μιλήσουμε αύριο για αυτό το θέμα.