Ελλάδα, η χώρα που λίγες ώρες πριν το lockdown συμβαίνει αυτή η ντροπή (Pics)
Βρείτε μας στο

Τα νέα που έρχονται τις τελευταίες μέρες από το μέτωπο της πανδημίας δεν είναι καλά. Ενώ όλοι πιστεύαμε ότι η έναρξη των εμβολιασμών θα φανερώσει το φως στην άκρη του τούνελ, ήρθε η εξέλιξη με τις μεταλλάξεις να περιπλέξει κι άλλο την κατάσταση.

Μια μελέτη μάλιστα του καθηγητή Σαρηγιάννη έρχεται να παρουσιάσει ένα σενάριο που δείχνει ότι το τέλος του εφιάλτη είναι ακόμα μακριά.

Ο καθηγητής μιλώντας στο Ethnos.gr ανέφερε ότι το βρετανικό στέλεχος που είναι πολύ πιο μεταδοτικό θα αναζωπυρώσει τη φωτιά της πανδημίας η οποία χωρίς νέα μέτρα θα ξεφύγει.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης με το επιδημιολογικό μοντέλο το οποίο έχει πολλάκις επιβεβαιωθεί προβλέπει ότι αν δεν ληφθούν νέα μέτρα, τον Μάη θα έχουμε 6000 κρούσματα την ημέρα.

Γι’ αυτό ο καθηγητής προβλέπει ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει νέα μέτρα, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση του ιού. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ανακοινωθεί νέα δέσμη σκληρών μέτρων, καθώς η λήψη τους θα είναι πλέον μονόδρομος:

«Από τις 17 ή 20 Φεβρουαρίου, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα μας θα αρχίσουμε να βλέπουμε την αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας του στελέχους της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 10 με 15 Μαρτίου θα δούμε μία πολύ σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και στις 17 του μήνα θα φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα την ημέρα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο. Η επιδημιολογική πίεση είναι μεγάλη, τα πράγματα αλλάζουν και πολύ πιθανό να συνεχίσουν να αλλάζουν», σημειώνει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο κ. Σαρηγιάννης.