Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλαγή στις ώρες μετά την έκρηξη των κρουσμάτων
Βρείτε μας στο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο είναι η χθεσινή εμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στη βουλή. Είναι γνωστό άλλωστε ότι μετά τις απειλές που δέχτηκε από τους αρνητές της πανδημίας ο καθηγητής εμφανίζεται μόνο σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.

Όπως αυτές που ζούμε τις τελευταίες ώρες, καθώς τα επιδημιολογικά μοντέλα των επιστημόνων δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Αθήνα έχει μπει στο κόκκινο και αν δεν ανακοπεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, τότε πολύ σύντομα θα δούμε στην πρωτεύουσα σκηνές Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό είναι δεδομένο ότι την Παρασκευή θα δούμε μια νέα δέσμη μέτρων ειδικά στην Αθήνα, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης του ιού και των μεταλλάξεων του.

Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να δούμε είναι και ένα που πριν από λίγες μέρες έμοιαζε μακρινό σενάριο. Ο λόγος για την αλλαγή στις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η σκέψη το σημερινό 21:00-05:00 να γίνει 18:00-05:00 υπήρχε εδώ και καιρό στο τραπέζι της κυβέρνησης, όμως η λήψη της απόφασης δεν προχωρούσε για να μη δούμε σκηνές μποτιλιαρίσματος και συνωστισμού στους δρόμους.

Τώρα όμως που όπως όλα δείχνουν θα έχουμε νέο κλείσιμο και του λιανεμπορίου, αρχίζει να ωριμάζει η ιδέα της λήψης του συγκεκριμένου μέτρου. Είναι χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε την είδηση ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας 18:00-05:00 εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η απαγόρευση κυκλοφορίας 18:00-05:00 αναμένεται να ισχύσει μόνο τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές, καθώς τότε είναι που αυξάνεται η κινητικότητα και ο φόβος μετάδοσης του ιού. 

Η ανακοίνωση θα γίνει αύριο από τον Νίκο Χαρδαλιά, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που θα είναι η ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί ένα νέο γενικό lockdown. Όσο για τα σχολεία δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι αύριο. Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά μέχρι και την επόμενη Πέμπτη και στη συνέχεια και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί θα επανεξεταστεί η περίπτωσή τους.