Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε και γιατί έρχεται
Βρείτε μας στο

Εκείνο που ήταν κοινό μυστικό τις τελευταίες μέρες, ανακοινώθηκε και επίσημα από τον πρωθυπουργό. Όσοι γνώριζαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τους κρίσιμους δείκτες που εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι περίμεναν ότι το γενικό lockdown ήταν προ των πυλών.

Πρόκειται μάλιστα για το πιο σκληρό lockdown που έχουμε δει έως τώρα, καθώς οι περιορισμοί θα είναι πιο αυστηροί και από εκείνους του περασμένου Μαρτίου. Η προσοχή όλων στράφηκε κυρίσως στον κωδικό 6 που οι ειδικοί θεωρούν ότι γίνεται η μεγαλύτερη κατάχρηση.

Ποιες αλλαγές θα δούμε από την Πέμπτη λοιπόν; Καταρχάς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει στις ώρες που ισχύει και τώρα.

Από τις 21:00 έως τις 5:00 τις καθημερινές και από τις 18:00 έως τις 5:00 τα Σαββατοκύριακα. Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται για λόγους υγείας, εργασίας και για βόλτα με κατοικίδιο.

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με την αυστηροποίηση των ελέγχων για την απόσταση από το σπίτι. Χωρίς να είναι υποχρεωτικό, υπάρχει ισχυρή σύσταση όσοι επιλέγουν τον κωδικό 6 για άθληση να μην απομακρύνονται από την οικία τους.

Η δεύτερη αλλαγή που συζητήθηκε στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων δεν προχώρησε τελευταία στιγμή. Το μέτρο αφορούσε στην απαγόρευση μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το μέτρο των διαδημοτικών μετακινήσεων με τον κωδικό 6 αξιολογήθηκε και τελικά δεν θα απαγορευτούν, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του, αλλά και γιατί θα ήταν μια ταξική επιλογή για τους πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με λίγους χώρους πράσινου.

Sms στο 13033: Αυτές είναι οι αλλαγές στον κωδικό 6 μετά το γενικό lockdown
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Κατά τη διάρκεια του lockdown θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία. Επίσης κλειστά θα μείνουν κομμωτήρια, κέντρα πεντικιούρ και μανικιούρ, λιανεμπόριο, εκκλησίες, κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και πρακτορεία.