Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για τα κρούσματα απ' το εξωτερικό;
Newsroom

Κόφτης στις μετακινήσεις: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 15/2

Αναγκαίο μέτρο σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν στις μετακινήσεις των εργαζομένων πολιτών από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Όπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση, θα μπουν «κόφτες» στις μετακινήσεις εργαζομένων πολιτών που είναι σε τηλεργασία ή σε αναστολή εργασίας, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κινητικότητα στους δρόμους.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα στο παιχνίδι μπαίνει ένα νέο έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης στο σύστημα «Εργάνη» για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή και τηλεργασία. Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι όποιος φαίνεται πως δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί, θα απαγορεύεται να το κάνει. Στους ελέγχους που θα πραγματοποιούνται, η αστυνομία θα μπορεί να εξακριβώσει αν κάποιος έχει λόγο να μετακινείται ή όχι, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο.

«Αλλαγές δεν αποκλείονται και στην βεβαίωση Τύπου Α στο forma.gov.gr. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που μετακινούνται με τη βεβαίωση του συστήματος ‘Εργάνη’ θα πρέπει να επανεκδώσουν από τη Δευτέρα τη νέα βεβαίωση με βάση τη νέα φόρμα που θα μπει σε εφαρμογή. Εναλλακτικά θα μπορούν να μετακινούνται και με τη βεβαίωση τύπου Α από το forma.gov.gr. Βεβαιώσεις που έχουν δοθεί σε τηλεργαζόμενους και μισθωτούς σε αναστολή παύουν να ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα», αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN.