Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για τα κρούσματα απ' το εξωτερικό;
Βρείτε μας στο

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού βάζει φρένο στην προγραμματισμένη «επιστροφή στην κανονικότητα», καθώς η ανακοίνωση της νέας παράτασης του lockdown είναι θέμα ωρών.

Περί τα μέσα Μαρτίου με αρχές Απριλίου υπολογίζεται πλέον το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως όλα κρίνονται βάσει της επιδημιολογικής εικόνας που έχουν στα χέρια τους κάθε εβδομάδα και δεν υπάρχει τρόπος να δοθεί ακριβής ημερομηνία άρσης των περιορισμών.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει το σχέδιο επιστροφής των καταναλωτών στην αγορά, το οποίο όμως θα επιβάλλει σκληρούς περιορισμούς και… αρνητικές απαντήσεις στα αιτήματα εξόδων.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; 

Οι καταναλωτές που επιθυμούν να βγουν για να κάνουν τα ψώνια τους θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στον αριθμό της νέας εφαρμογής εξόδων, το 13032, το οποίο θα αφορά αποκλειστικά σε εξόδους για αγορές. Η μεγάλη διαφορά είναι πως τα μηνύματα στο 13032 θα έχουν περιορισμένο επιτρεπτό αριθμό και είναι πιθανό να λαμβάνουν απορριπτική απάντηση αιτήματος!

Πιο συγκεκριμένα, κάθε πολίτης θα δικαιούται μόνο ένα μήνυμα ημερησίως, ενώ αν επιχειρήσει να στείλει και δεύτερο, η απάντηση που θα λαμβάνει θα είναι αρνητική, πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση ελέγχου θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Δείτε τα σχετικά γραφήματα:

Και αρνητική απάντηση στα νέα SMS εξόδου

Και αρνητική απάντηση στα νέα SMS εξόδου