Σχέδιο Γέφυρα: Πότε τελειώνουν τα sms και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εκτός νομού
Βρείτε μας στο

Μπορεί η ανακοίνωση της νέας παράτασης του lockdown να μετρά μόλις λίγες ώρες, η κυβέρνηση όμως έχει ήδη εκπονήσει το σχέδιο της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα με το άνοιγμα των καταστημάτων, αργότερα των σχολείων, πιο μετά της εστίσης και τέλος των ελεύθερων μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Αυτή τη στιγμή, το άνοιγμα του λιανεμπορίου υπολογίζεται στις 29 Μαρτίου -εκτός αν υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού-, με την εστίαση να αναμένεται να υποδεχθεί τους καταναλωτές μετά τις 18 Απριλίου.

Σε ότι αφορά στα σχολεία, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα επιστρέψουν πρώτοι στα θρανία λόγω πανελληνίων στις 5 Απριλίου και αυτοί των Δημοτικών και των γυμνασίων στις 12 του ίδιου μήνα.

Όσο για τις απολύτως ελεύθερες μετακινήσεις;

Τις πρώτες μέρες του Μαίου αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει η απελευθέρωση των μετακινήσεων. Σε πρώτη φάση, οι πολίτες θα μπορούν επιτέλους να μετακινηθούν ελεύθερα από νομό σε νομό, κάτι που απαγορεύεται εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Τα μηνύματα στο 13033, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καταργηθούν μέσα στον Μάιο και πιο συγκεκριμένα στις 12/5, λίγο πριν ξεκινήσει η χώρα να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες του ανοίγματος της κοινωνίας:

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

29/3 Άνοιγμα λιανεμπορίου

5/4 Άνοιγμα σχολείων με τη Γ’ Λυκείου να επιστρέφει στα θρανία λόγω Πανελληνίων

12/4 Άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων

1/5 Άρση απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό

12/5 Τέλος στα sms στο 13033

14/5 Άνοιγμα τουρισμού με κεντρικό σύνθημα «All you want is Greece»