Covid Νόσος Χ
Βρείτε μας στο

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την ανεπιθύμητη επέλασή του σε ολόκληρο τον πλανήτη, ταλαιπωρώντας σύσσωμα, σχεδόν, καθώς παρά τα μέτρα που παίρνονται οι αριθμοί των διασωληνωμένων, των ημερήσιων κρουσμάτων και, δυστυχώς, των θανάτων παραμένουν εξαιρετικά υψηλοί.

Η ανθρωπότητα, όπως ήταν αναμενόμενο, αντεπιτέθηκε, καθώς μέσα σε πολύ μικρό διάστημα ετοιμάστηκε πληθώρα εμβολίων, τα οποία είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά, όπως καταδεικνύουν οι περιπτώσεις της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ.

Ωστόσο, υπάρχει και το πλέον εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, το οποίο όχι απλά μαστίζεται από τον covid, αλλά αναγκάστηκε να εφαρμόσει εκ νέου πολύ σκληρά μέτρα προκειμένου ν’ ανακόψει την εξάπλωση του ιού.

Ο λόγος για τις Σεϋχέλλες. Το αρχιπέλαγος των 100.000 κατοίκων έχει εμβολιάσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότερους από 60.000 ανθρώπους και με τις δύο δόσεις, κάτι που σημαίνει πως πάνω από το 60% του πληθυσμού του είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Παρά το γεγονός, όμως, πως οι εμβολιασμοί στη χώρα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς και κανένα κράτος, αναλογικά, δεν έχει εμβολιάσει περισσότερους πολίτες από τις Σεϋχέλλες, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε έκρηξη κρουσμάτων, που οδήγησαν σε νέο lockdown!

60% ανοσία κι όμως: Ο λόγος που το νο1 κράτος στον κόσμο σε εμβολιασμούς μπήκε ξανά σε σκληρό lockdown

Πιο συγκεκριμένα, από τα 100 κρούσματα περίπου ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες (τα οποία μερικές φορές ήταν πολύ λιγότερα), την 3η Μαΐου σημειώθηκαν 500 νέες μολύνσεις, κάτι που χτύπησε καμπανάκι στην κυβέρνηση, καθώς μιλάμε για το αδιανόητο αρνητικό ρεκόρ του πενταπλασιασμού των κρουσμάτων μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα.

Υψηλές θερμοκρασίες τέλος: Τι μπήκε στο ΣΕΦ αντί για κλιματιστικό κι έλυσε οριστικά το πρόβλημα της ζέστης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Υψηλές θερμοκρασίες τέλος: Τι μπήκε στο ΣΕΦ αντί για κλιματιστικό κι έλυσε οριστικά το πρόβλημα της ζέστης

Όπως μετέδωσε το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το ένα τρίτο των ενεργών περιπτώσεων αφορούσε άτομα που είχαν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου, ενώ τα υπόλοιπα είχαν λάβει είτε μονοδοσικό εμβόλιο είτε δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου.

«Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουμε, η κατάσταση του Covid-19 στη χώρα μας είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή με πολλά καθημερινά κρούσματα, να καταγράφονται την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη η υπουργός Υγείας Πέγκυ Βιντότ.

Έτσι, λόγω και του γεγονότος πως τα 4/5 των κρουσμάτων σχετίζονταν με πολίτες στις Σεϋχέλλες και μόλις 1/5 με ξένους, οι εμπειρογνώμονες υπέδειξαν εκ νέου καραντίνα, με αυστηροποίηση των μέτρων.

60% ανοσία κι όμως: Ο λόγος που το νο1 κράτος στον κόσμο σε εμβολιασμούς μπήκε ξανά σε σκληρό lockdown

Μεταξύ αυτών προβλέπεται το κλείσιμο των σχολείων και διακοπή αθλητικών δραστηριοτήτων για τις επόμενες 15 ημέρες, ο περιορισμός στις συναθροίσεις μεταξύ νοικοκυριών αλλά και το κλείσιμο των μπαρ νωρίτερα.

Πλέον, μένει να φανεί αν μιλούσαμε για ένα, τρόπον τινά, τυχαίο γεγονός και θα μηδενιστούν εκ νέου τα κρούσματα ή έστω θα μειωθούν σημαντικά ή αν είναι μια τρανταχτή απόδειξη πως το εμβόλιο μας προστατεύει μεν (το άκρως ενθαρρυντικό είναι πως παρά τις πολλές μολύνσεις, δεν αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των νεκρών), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θ’ απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα από τον κορωνοϊό στο εγγύς μέλλον.

Ευχή όλων, βέβαια, να ισχύει το πρώτο…