Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η νέα κατάθεση του συζύγου και το ρολόι της Καρολάιν

Νόμιζε ότι είχε σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα. Μόνο που όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Ο 32χρονος πιλότος μετά την ομολογία του ότι αυτός σκότωσε τη γυναίκα του και σκηνοθέτησε στη συνέχεια τη ληστεία για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αρχών, γνωρίζει ότι δεν έχει πλέον κανένα ελαφρυντικό.

Εκείνο που δεν έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί ακόμα είναι ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν θα δικαστεί για μια δολοφονία, αλλά για δυο. Για την ακρίβεια για μια δολοφονία (της συζύγου του, Καρολάιν) και για μια ζωοκτονία.

Βλέπετε, για να μην υπάρχει καμία τρύπα στο σενάριο που αφηγήθηκε στις αρχές έπρεπε να βγάλει απ’ τη μέση και το σκυλάκι της οικογένειας. Διαφορετικά θα έπρεπε να εξηγήσει στις αρχές πώς το σκυλί δεν αντέδρασε όταν είδε τους ληστές και πώς δεν το άκουσαν οι γείτονες. Γι’ αυτό το σκότωσε με τον πιο φριχτό τρόπο, μετά τη δολοφονία της γυναίκας του. Πρώτα αφαίρεσε τη ζωή μιας 20χρονης κοπέλας, της συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες και αφορμές και μετά συνέχισε.

Με καθαρό μυαλό, με ψυχρό αίμα αφαίρεσε τη ζωή απ’ το σκυλάκι γιατί πίστευε ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να γλιτώσει. Μόνο που το σκυλάκι τον εκδικήθηκε, όπως και η γυναίκα του. Η Καρολάιν έδειξε μετά το θάνατο της τον δολοφόνο (με το κινητό-ρολόι που είχε στον καρπό της) και το σκυλάκι τον εκδικήθηκε αυξάνοντας την ποινή του.

Η ζωοκτονία με χρήση βίας τιμωρείται με καθειρξη μεχρι 10 ετών και χρηματικη ποινη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του και ζωοκτονια με χρηση βιας, επομενως εκτιμαται οτι ο πιλότος το νωρίτερο που μπορεί να βγει από τη φυλακή, εφοσον δείξει καλή διαγωγή είναι μετά από τουλαχιστον 20 έτη. Εν ολίγοις ο Αναγνωστόπουλος θα ξαναδεί το φως του ήλιου στα 52 του.