Διαβάστε αυτό και μετά αν θέλετε μην κάνετε το εμβόλιο...
Βρείτε μας στο

Είναι… παράλογο. Εξοργιστικό; Επίσης. Ανεξήγητο; Ξεκάθαρα. Βλακώδες, εκνευριστικό, κουραστικό; 100%. Τόσο χαζό που σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου μέχρι να γίνεις από Μαρσέλο Γκουσγκούνης; Εξυπακούεται.

Διαβάστε αυτό και μετά αν θέλετε μην κάνετε το εμβόλιο...

Μπορεί να έχουμε ξεπεράσει πια τον 1.5 χρόνο πανδημίας, να βαδίζουμε με ταχύτατους ρυθμούς στον 2ο και τα νούμερα, Δέλτα… παρούσης, σε ημερήσια κρούσματα ν’ αρνούνται πεισματικά να πέσουν, έχοντας πάρει εκ νέου την κατιούσα, όμως…

Όμως οι αρνητές  του εμβολίου συνεχίζουν να προτάσσουν επιχειρήματα πιο σαθρά κι από προβλήτα στο Baywatch με την Πάμελα Άντερσον που την χτυπάει ανηλεώς το νερό εδώ και 270 επεισόδια, προκειμένου να μην το κάνουν.

Παρά το γεγονός πως σύσσωμος ο επιστημονικός κόσμος (ο μόνος «κόσμος» του οποίου τη γνώμη πρέπει ν’ ακούμε ευλαβικά) τονίζει την αναγκαιότητα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού προκειμένου να μην έχουμε… δυσάρεστα, παρά το ότι τα σκευάσματα κατά της covid-19 (και της Pfizer και της Moderna και το AstraZeneca και το Johnson & Johnson και το Sputnik V) είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και αποτρέπουν σε τεράστιο βαθμό τη βαριά νόσηση και, συνεπακόλουθα, τον θάνατο, υπάρχει ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας που κωφεύει ηθελημένα, βλέπει τον Μπιλ Γκέιτς και τον Σόρος να κρατάνε τσιπάκια και κεραίες 5G μέσα στον Δούρειο Ίππο του εμβολίου και εξακολουθεί ν’ αναλώνεται σε θεωρίες συνωμοσίας που δε στέκουν ούτε με υποπόδιο.

Διαβάστε αυτό και μετά αν θέλετε μην κάνετε το εμβόλιο...

Φυσικά, είναι δικαίωμά τους το να μην εμβολιαστούν- ουδείς μπορεί, και εννοείται πως είναι κατακριτέο κάτι τέτοιο, να τους βάλει το «μαχαίρι στο λαιμό» προκειμένου να προστατευτούν απέναντι στον ιό.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η απόφασή τους, ωστόσο, θα ήταν πανεύκολα αποδεκτή από την ευρεία μάζα των πολιτών, αν δε ζούσαμε σε κοινωνίες και η άρνηση του ενός δεν έβαζε σε κίνδυνο μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων των ευπαθών ομάδων.

Μία (παντελώς λανθασμένη βέβαια, αλλά ας πούμε ok) άποψη που ακούγεται ξανά και ξανά από τα χείλη των αρνητών είναι πως οι νέοι δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό- ή, όπως ευφυώς τον αποκαλούν, «κοροϊδοϊό»-, δε νοσούν βαριά, δεν παθαίνουν τίποτα μια και μιλάμε στην πραγματικότητα για τους Απίστευτους Χαλκ σε κορμί κοινών θνητών, δε χάνουν τη ζωή τους και ούτω καθεξής.

Σωστό, μόνο που να, ξέρετε, είναι… λάθος.

Όπως ανέφερε η γνωστή πνευμονολόγος Μινά Γκάγκα «Όλες οι καινούργιες μας εισαγωγές στο νοσοκομείο Σωτηρία (σ.σ. ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς για covid της χώρας) είναι νέοι, μη εμβολιασμένοι σχεδόν στο σύνολό τους. 

Είχαμε ελάχιστους σε όλη την επικράτεια που μπήκαν με δύο δόσεις, αλλά είχαν όλοι ανοσιολογικά προβλήματα πολύ σοβαρά, αλλιώς δεν βλέπουμε εμβολιασμένους. 

Σε αυτή τη φάση νοσούν πολύ περισσότερο νέοι άνθρωποι, ηλικίας 20 έως 40 ετών, κάτι που δεν βλέπαμε με αυτή την αναλογία σε προηγούμενες φάσεις». 

Διαβάστε αυτό και μετά αν θέλετε μην κάνετε το εμβόλιο...

Πάμε άλλη μία, γιατί καμιά φορά τα ελληνικά είναι δύσκολα: όλες σχεδόν οι νέες εισαγωγές αφορούν σε ανεμβολίαστους και νέους ανθρώπους, οι οποίοι, εν αντιθέσει με ό,τι πιστεύουν αυτοί που βλέπουν συνωμοσίες εκεί που δεν υπάρχουν, όχι απλά δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιο και τις μεταλλάξεις του, αλλά κινδυνεύουν και αυτοί- φυσικά όχι στο βαθμό που θα κινδυνεύσει, προφανώς, ένας 88χρονος με χρόνια προβλήματα, αλλά σαφώς πολύ περισσότερο από αυτούς που έκαναν το… μπόλι, όπως τους αρέσει (για ανεξήγητους λόγους) να λένε.

Μιλάμε για ανθρώπους, επαναλαμβάνουμε, 20 έως 40 ετών. Νέους. Ανθρώπους. Ανεμβολίαστους.

Ελπίζουμε να έγινε, για νιοστή έκτη φορά, κατανοητό.

Ελπίζουμε, αλλά στην πραγματικότητα, δυστυχώς, δεν ελπίζουμε.