Καταρρέει το αφήγημα των αντι-εμβολιαστών: Γι’ αυτό νοσούν στην Αγγλία και οι εμβολιασμένοι
Βρείτε μας στο

Σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία όπου τα νεύρα είναι τεντωμένα και οι αντοχές στα όριά τους δεν χρειάζονται αφορισμοί, ούτε τσουβαλιάσματα. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα δε είναι (όλοι) ούτε ψεκασμένοι, ούτε αρνητές των εμβολίων. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά φοβούνται. Ακόμα και πολλοί που το έχουν ήδη κάνει, πήγαν στο εμβολιαστικό κέντρο έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια ανησυχία για το τι θα συμβεί. Ο φόβος είναι απολύτως κατανοητός σε μια τέτοια κατάσταση που η έγκυρη ενημέρωση από τους επιστήμονες έχει μπλεχτεί με τις θεωρίες συνωμοσίας των επιστημόνων του καναπέ στη μεγάλη αρένα των social media.

Εκείνο που δεν αντέχεται όμως είναι άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή γνώση ή σχέση με το αντικείμενο να εκφέρουν άποψη για τα εμβόλια απαξιώνοντας και βρίζοντας επιστήμονες που έχουν φάει τη ζωή τους σε εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα.

Το τελευταίο αφήγημα αυτής της συνομοταξίας, των ορκισμένων αντι-εμβολιαστών είναι ότι αποκαλύφθηκε το…παραμύθι της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει να μας βάλει τσιπάκια: Τα  εμβόλια δεν λειτουργούν. Το αποδεικνύει λένε η κατάσταση στην Αγγλία, όπου με την πλειονότητα των πολιτών να έχει εμβολιαστεί τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες αυξάνονται διαρκώς.

Καλή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς το αφήγημα έχει δράκο. Πράγματι στην Αγγλία τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα αυξάνονται (οι θάνατοι παραμένουν βέβαια σε χαμηλά επίπεδα) όμως ο λόγος είναι αυτός που δεν θέλουν να καταλάβουν οι αντι-εμβολιαστές. Η μετάλλαξη Δ έχει υπερισχύσει στο Νησί δημιουργώντας πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μεν από τα εμβόλια, αρκεί όμως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και των δυο δόσεων. Και στην Αγγλία αυτό δεν έχει συμβεί.

Μπορεί ένα ποσοστό γύρω στο 85% να έχει εμβολιαστεί, αλλά αυτό αφορά σε μια μόνο δόση. Δυο δόσεις έχει κάνει το 65%. Και για να χτίσεις ανοσία απέναντι στο νέο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα χρειάζεσαι ένα ποσοστό πολιτών 80%- 85% πλήρως και όχι μερικώς εμβολιασμένο. Η Αγγλία γνωρίζοντας ότι για το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού μία δόση ήταν αρκετή για να αποτρέψει τη βαριά νοσηλεία προτίμησε να θωρακίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Οι έρευνες όμως έδειξαν ότι μια δόση του εμβολίου είναι αποτελεσματική κατά μόλις 33% έναντι του νέου στελέχους της μετάλλαξης Δέλτα.

Γι’ αυτό και τα κρούσματα αυξάνονται πλέον στην Αγγλία. Νοσούν (κυρίως) όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και όσοι δεν έχουν προλάβει να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους. Και μιλάμε για ένα ποσοστό άνω του 35%.

Συνεπώς το αφήγημα ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν καταρρίπτεται πανηγυρικά. Όχι μόνο λειτουργούν, αλλά είναι και ο μοναδικός τρόπος να προφυλαχτούμε από το νέο στέλεχος που σε λίγο καιρό θα έχει επικρατήσει σε όλο τον κόσμο και φυσικά και στη χώρα μας.