Η στιγμή της απογείωσης: Η κίνηση-ματ του Ωνάση που μετέτρεψε τη Μύκονο σε σύμβολο χλιδής
Βρείτε μας στο

Τα πράγματα στη χώρα μας με τον κορωνοϊό είναι αρκετά «ευκρινή»: μετά από μία καραντίνα που… τράβηξε πολύ περισσότερο απ΄ό,τι θα υπολόγιζε ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος, τα πάντα άρχισαν να επιστρέφουν σιγά-σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, με το ένα μέτρο μετά το άλλο να αίρεται και τα μέρη να «ανοίγουν», καθώς αυξάνονταν και οι εμβολιασμοί (ίσως όχι με τους ρυθμούς που θέλουμε, αλλά αυξάνονταν).

Πάνω, όμως, που αρχίσαμε να… αναπνέουμε και να αισθανόμαστε πως τα πράγματα επιστρέφουν αργά αλλά σταθερά στην, πολυθρύλητη πια, κανονικότητα, ήρθε η μετάλλαξη Δέλτα ν’ ανατρέψει πλήρως την κατάσταση.

Δεδομένης της απίστευτης ταχύτητας με την οποία μεταδίδεται (έως και 60% πιο γρήγορα εν συγκρίσει με το αρχικό στέλεχος) και του γεγονότος πως τα εμβόλια ναι μεν την μπλοκάρουν, αλλά όχι απόλυτα, τα κρούσματα άρχισαν να παίρνουν εκ νέου την ανιούσα, μια και δεν υπάρχει πια και η υποχρέωση του να φοράει κανείς μάσκα όταν κυκλοφορεί έξω.

Μετά τη Μύκονο: Τα 4 ελληνικά νησιά που κινδυνεύουν με lockdown

Ένα από τα πρώτα «θύματα» του αποκρουστικού καλπασμού της Δέλτα ήταν η Μύκονος. Το Νησί των Ανέμων με τους απειράριθμους τουρίστες παρουσίασε «έκρηξη» κρουσμάτων το τελευταίο 15νθήμερο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση- αφού εξέτασε τα επιδημιολογικά δεδομένα- να αποφασίσει την επιβολή ενός είδους lockdown (απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως και τις 06:00, πουθενά μουσική σε μπαρ και κλαμπ).

Όπως επιβεβαιώθηκε και από τις σημερινές ανακοινώσεις (22/7) του ΕΟΔΥ, η Μύκονος συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλότατο δείκτη θετικότητας, καθώς αγγίζει το 4.06%.

Πέραν αυτής, όμως, σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και ακόμα τέσσερα νησιά: το Ρέθυμνο της Κρήτης (4,85%), η Πάρος (4,31%), η Μήλος  (2,47%) αλλά και η Σαντορίνη (2,23%).

Το μεγαλύτερο «αυτογκόλ»: Η θρυλικότερη κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης που απέρριψε ο ΑΝΤ1 λόγω σεναρίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το μεγαλύτερο «αυτογκόλ»: Η θρυλικότερη κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης που απέρριψε ο ΑΝΤ1 λόγω σεναρίου

«Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και ο ταχύτατος τρόπος με τον οποίο αυτή μεταδίδεται στον πληθυσμό, αλλά και η υψηλή επισκεψιμότητα στο νησί, που βρίσκεται και φέτος στην κορυφή της προτίμησης των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών, δε μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε, αν και τα ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ και οι επιχειρηματίες του νησιού τηρούν τα μέτρα προστασίας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Μετά τη Μύκονο: Τα 4 ελληνικά νησιά που κινδυνεύουν με lockdown

«Απευθύνω προσκλητήριο υπευθυνότητας και συνέπειας σε όλες τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, σε όλους τους κατόχους μέσων μαζικής μεταφοράς, δημόσιων και ιδιωτικών, σε όσους απασχολούνται με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας. Καλώ τον καθένα ξεχωριστά να περιφρουρήσει τη σωστή λειτουργία της επιχείρησής του και όλους μαζί να περιφρουρήσουμε την εικόνα και το μέλλον των νησιών μας», ήταν το αντίστοιχο σχόλιο του δημάρχου Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα.

Όπως αντιλαμβάνεται λοιπόν εύκολα και ο καθένας, τα πράγματα σε Κρήτη (Ρέθυμνο), Πάρο, Σαντορίνη και Μήλο είναι εξαιρετικά δύσκολα και ένα τοπικό lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου είναι ήδη στις σκέψεις τον εμπειρογνωμόνων.

Κι ολ’ αυτά, να σκεφτεί κανείς, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου…