Το νο1 επιχείρημα των αρνητών: Η απλή εξήγηση για τον καλπασμό του covid στους πλήρως εμβολιασμένους στο Ισραήλ
Βρείτε μας στο

Πριν από λίγες μέρες μια άσκηση προσομοίωσης των Τάιμς της Νέας Υόρκης απέδειξε αυτό που οι αρνητές δεν θέλουν να καταλάβουν. Ότι το εμβόλιο σώζει ζωές…

Η προσομοίωση έγινε αναλύοντας τη διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα μεταξύ δύο όμοιων ομάδων πληθυσμού, η μεν εμβολιασμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό, η δε σε μικρό βαθμό. Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά.

Η μετάδοση στην ομάδα με 20% του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό νόσησης με συμπτώματα, νοσηλείας σε νοσοκομείο και τελικά θανάτων, ενώ από την ομάδα με ανοσοποίηση στο 95% του πληθυσμού της είναι πολύ λίγοι όσοι νοσούν με συμπτώματα και ακόμη λιγότεροι όσοι νοσηλεύονται.

Το συμπέρασμα της άσκησης είναι ότι αν και υπάρχουν κρούσματα με συμπτώματα στη σχεδόν πλήρως εμβολιασμένη κοινότητα, αυτά είναι μακράν πιο ήπια στην πλειονότητά τους από εκείνα στην ανεπαρκώς εμβολιασμένη κοινότητα (Τα περισσότερα κρούσματα πάντως είναι ασυμπτωματικά). Και το δεύτερο βασικό συμπέρασμα είναι ότι στην ανεπαρκώς εμβολιασμένη κοινότητα, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού χωρίς εμβόλιο θα κολλήσει τη μετάλλαξη Δέλτα την ώρα που οι εμβολιασμένοι γείτονές τους θα είναι είτε απολύτως υγιείς είτε θα αποτελέσουν ασυμπτωματικά κρούσματα.

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τους αρνητές οι οποίοι έχουν κάνει σημαία τους την περίπτωση του Ισραήλ όπου τα κρούσματα έχουν σκαρφαλώσει ξανά στα ύψη, ενώ μολύνονται και οι πλήρως εμβολιασμένοι. Λένε με λίγα λόγια ότι το Ισραήλ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά και δεν παρέχουν καμία προφύλαξη σε εκείνον που τα κάνει. Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική…

Την απλή εξήγηση για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ έδωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Το Ισραήλ χρησιμοποιείται ως παράδειγμα από τους αρνητές ότι εκεί εμβολιάστηκαν και παρόλα αυτά ο κορωνοϊός καλπάζει. Στο Ισραήλ το 63% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ εμείς βρισκόμαστε στο 53%. Δεν έχει φτάσει στο 85% που θα έπρεπε για να έχουν ανοσία της αγέλης. Και εκεί ενώ είχαν τις δόσεις των εμβολίων πιο νωρίς από εμάς, υπήρχαν άνθρωποι που εξέφραζαν ανησυχία». Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ενώ το Ισραήλ είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά και έδειχνε ότι θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα φτάσει σε ανοσία της αγέλης, όταν ξεπέρασε το 55% έδειξε να φτάνει στο ταβάνι του. Η εμβολιαστική διαδικασία λόγω των αρνητών και όσων ανησυχούσαν για τις παρενέργειες συνεχίστηκε με πολύ αργά βήματα με αποτέλεσμα το Ισραήλ να απέχει σημαντικά από το ποσοστό που χρειάζεται για να φτάσει στην ανοσία της αγέλης.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Έτσι, η μετάδοση του ιού έγινε πιο εύκολη στην κοινότητα καθώς δεν υπήρχε ισχυρό τείχος προστασίας με αποτέλεσμα να μολύνονται και εμβολιασμένοι. Μια προσεκτική ματιά και ανάλυση όμως στα ποσοστά δείχνει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι κυρίως ασυμπτωματικοί και σε κάθε περίπτωση το ποσοστό όσων νοσηλεύονται και κυρίως όσων καταλήγουν είναι απειροελάχιστο.